Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 19 november

Alkmaar, 19-11-2010 o 14.00 uur

Alcoholcontrole

Regio, vrijdag 19 november

Alcohol is een van de oorzaken van veel ernstige verkeersongevallen. Geen wonder dat de politie daarom regelmatig controleert op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controles vinden vaak plaats tijdens reguliere politiecontroles, maar ook tijdens grote georganiseerde controles.

Een groep van 16 personen (politiemensen, politiestudenten en Koninklijke Marechaussee) controleerden tussen 19.30 en 02.00 uur op de Middenweg in Den Helder, de Langevliet in Julianadorp en de Loet in Schagen. Van de 733 gecontroleerde voertuigen in Den Helder-Julianadorp bleken er slecht 4 teveel te hebben gedronken. De hoeveelheid genuttigde alcohol lag tussen 350 en 465 ug/l. Dit is anderhalf tot twee keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l.

In Schagen werden 50 bestuurders gecontroleerd. Dit leverde twee bekeuringen op. Een bestuurder had net een slok teveel op en blies 260 ug/l. Van een ander bestuurder, een 22-jarige man, werd de auto in beslag genomen. De man reed onder invloed van alcohol, hij blies 415 ug/l. Bovendien bleek zijn rijbewijs ingevorderd te zijn.

Politie pakt helers

Hoorn, donderdag 18 november

Op donderdagavond omstreeks 22.15 uur hield de politie op het Keern in Hoorn een 17-jarige jongen uit Wognum en een 16-jarig meisje uit Zwaag aan wegens heling van een fiets. De politie zag het stel fietsen. Opvallend was dat het meisje, dat achterop zat, haar hand voor het slot hield. Bij nader onderzoek bleek het slot niet meer aanwezig te zijn. Het stel verklaarde de fiets kort daarvoor voor zestig euro te hebben gekocht van een onbekende. De fiets stond nog niet geregistreerd als gestolen. De verdachten werden aangehouden en de fiets werd in beslag genomen.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de Gazelle damesfiets, die vermoedelijk op donderdagavond in Hoorn is gestolen. De politie Hoorn is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Slaapkamerraam open, computer weg

Sint Pancras, donderdag 18 november

Op donderdagmiddag werd tussen 14.50 en 15.30 uur een laptop gestolen uit een woning aan de Benedenweg in Sint Pancras. De daders kwamen binnen door op een plat dak te klimmen. Van daaraf konden zij door een raam, dat niet was afgesloten, naar binnen klimmen. Of er naast de laptop nog meer is buitgemaakt, is niet bekend.

Inbrekers zoeken altijd de meest eenvoudige manier om binnen te komen in een woning. Een openstaand slaapkamerraam is dan een uitgelezen kans. Het volstaat daarom niet om deuren en ramen op de begane grond af te sluiten. Ook slaapkamerramen en dakramen waar eenvoudig naar toe geklommen kan worden moeten van goed hang en sluitwerk worden voorzien. Kijk daarnaast ook even in de tuin of er niet misschien een trap of een ladder staat waar een dief gebruik van kan maken om naar een plat dak of een raam te klimmen..

Politie neemt rijbewijs in

Den Oever, donderdag 18 november

Op donderdagmiddag omstreeks 17.25 uur klokte de politie een 24-jarige man uit Wervershoof op de A7 (Afsluitdijk) met een snelheid van 172 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 120 km per uur. Omdat de bestuurder meer dan 50 km te hard reed, kreeg hij een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verlichtingscontrole

Den Helder, donderdag 18 november

Op donderdagavond werd een verkeerscontrole gehouden in een voetgangersgebied aan de Middenweg in Den Helder. Hierbij werden fietsers gecontroleerd die in het voetgangersgebied fietsten en/of geen goede verlichting op hun fiets hadden. In totaal kregen acht fietsers een bekeuring.

Vuurwapen

Den Helder, vrijdag 19 november

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.00 uur hield de politie een 32-jarige man uit Den Helder aan wegens wapenbezit. De man was juist uit een kantoorpand weggelopen en had tegen kantoorpersoneel gezegd dat hij een vuurwapen bij zou had. De gewaarschuwde politie trof de man aan op de Drs. F. Bijlweg. Bij onderzoek bleek dat hij een wapen in een zak van zijn jas had. Het vuurwapen bleek een alarmpistool te zijn. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.