Koninklijk Horeca Nederland

Groen en beleving scoren bij nominaties Horecava Innovation Award 2011

Amsterdam, 18 november 2010 - Bij de 11e editie van de Horecava Innovation Award scoren vooral 'groen' en beleving uitstekend bij de jury. Het is een afspiegeling van de circa 150 aangemelde producten, waarvan er 17 zijn genomineerd, verdeeld over vier categorieën. Op de eerste dag van Horecava 2011, maandag 10 januari, maakt de jury de winnaars bekend. Alle nominaties zijn te zien bij de themawereld 'Innoveer!', op de komende Horecava, van 10 tot en met 13 januari 2011 in Amsterdam RAI.

Horecava Innovation Award 2011 Duurzaamheid lijkt definitief door te breken in horeca en catering; de wedstrijd om de Horecava Innovation Award onderstreept dat. Van fairtrade chocoladetabletten voor warme chocolademelk tot paddestoelen gekweekt op koffiedik uit restaurants.

Van een superzuinige vaatwerkspoelmachine tot design wandpanelen van Noors rendiermos die de akoestiek gunstig beïnvloeden. De jury juicht deze trend toe, want dat betekent dat leveranciers en ontwikkelaars zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid.

Beleving

Beleving gooit ook hoge ogen, daarmee inspelend op de behoefte van ondernemers, managers en chefkoks om zich te kunnen onderscheiden. Van fraaie decoratieprints tot een wijnsysteem voor de verkoop van 'bubbels per glas' en van kleurrijke, smaakvolle cakejes tot een co-creation project voor een flitsend pop up restaurant.

Kwaliteit

De competitie om de Horecava Innovation Award staat open voor alle fabrikanten en leveranciers, dus niet alleen voor exposanten. De jury van deskundigen, vakjournalisten en ondernemers heeft er 17 innovaties genomineerd, waarvan 5 in de categorie Concepts & Co-Creation: één extra vanwege de hoge kwaliteit van de inzendingen.

Nominaties Horecava Innovation Award 2011

Categorie Food & Beverage


* Ola Café Zero° ijskoffie, Unilever Nederland, Rotterdam
* Tjoepy kaviaar, Persian Caviar, Den Haag
* Chocolatte, chocotabletten voor warme chocolademelk, Peeze, Arnhem
* Kate's Cup Cakes, CSM Benelux, Bergen op Zoom

Categorie Interior & Design


* LightOnArt - LED-sfeerdecoraties, LightOnArt, Berkel en Rodenrijs
* Scenario GN Buffet, design buffetconcept, Porzellanfabrik Schönwald, Schönwald (Duitsland)

* Piramide Vertigo Pro, presentatietoren, Durobor S.A., Soignies (België)

* Akoestische elementen, Buro voor Akoestische Zaken, Rotterdam

Categorie Equipment & Services


* Flute, 'bubbles by the glass', Enosafe, Dordrecht
* M-iQ vaatwerkspoelmachine, Meiko Nederland, Barendrecht
* PlacePad Gastro, anti-slipmat voor snijplanken, Interhal Benelux, Alblasserdam

* KeyKeg, lichtgewicht drankenfust, Lightweight Containers, Den Helder

Categorie Concepts & Co-Creation


* JUM - take it light, intelligent eetbord, Nedap, Groenlo
* Culinair Inspiratieboek 'Smaakvrienden Groenten', Taste to Taste, Velp

* Eten in de Blob / BLB dining, Ontwerpstudio Annelies Hermsen, Horeca Development, VIP Catering, Martie Dekkers Communicatie
* Op koffiedik gekweekte paddestoelen, GRO Mushrooms, La Place, Vroegop-Windig

* IJgenweis, duurzaam horecaconcept, SAB Catering ism Staatsbosbeheer