Gemeente Giessenlanden


Afvalinzameling in 2011: efficiënter en meer service!

In onze regio is in het afgelopen jaar veel gebeurd op het gebied van afvalinzameling. Om te beginnen, is onze reinigingsdienst GGNZ gefuseerd met de diensten van Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Voor Giessenlanden betekent dit dat we onze dienstverlening flink hebben uitgebreid. U kunt uw grofvuil sinds 1 september brengen op drie locaties: in Groot-Ammers, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem. Deze brengstations hebben ruime openingstijden. Tijdelijk opslaan totdat de ophaaldienst langskomt, hoeft dus niet meer maar kan nog wel. U kiest dus zelf wat voor u het prettigst is.

Wilt u toch uw grof vuil thuis laten ophalen dan vult u een formulier in op www.waardlanden.nl waarin u aangeeft wanneer het grof vuil kan worden opgehaald. Bovendien krijgt u direct informatie over de wijze waarop u het grofvuil moet klaarzetten. Heeft u geen internetaansluiting, dan is dat ook geen probleem want bellen kan ook nog steeds.

Â

Oud papier

Een ander onderwerp dat in het afgelopen jaar veel aan de orde is geweest, is de inzameling van oud papier. In april van dit jaar hebben de gemeente en de betrokken verenigingen en instellingen een intentieverklaring ondertekend waarin onder andere is afgesproken dat de verenigingen de inzameling van oud papier blijven verzorgen en dat de blauwe container wordt ingevoerd. Die invoering gaat in het voorjaar van 2011 plaatsvinden.

Â

De reacties die wij krijgen zijn overwegend positief. Natuurlijk is er ook een nadeel. Want zoân extra container moet toch weer een plek krijgen. En dat is vooral lastig als u een kleine tuin heeft. Maar aan de andere kant zijn veel mensen blij dat zij geen dozen meer hoeven te bewaren om hun oud papier te verzamelen. Ook voor de vrijwilligers biedt het veel voordelen. Zij worden minder zwaar belast doordat zij geen zware, soms kletsnatte, dozen in de vrachtwagen hoeven te gooien. Tot slot is de ervaring dat met de blauwe container meer oud papier wordt ingezameld dan voorheen. Wat uiteraard weer goed nieuws is voor het milieu en de kas van de verenigingen.

Â

Kritisch

Kortom, in 2011 gaan er dus de nodige verbeteringen opleveren in de afvalinzameling. Waarbij we efficiënter kunnen werken en een betere dienstverlening bieden aan u de burgers van Giessenlanden. Uiteraard betekent dit niet dat we nu achterover kunnen gaan leunen. We blijven kritisch en waar verbeteringen mogelijk zijn, zullen we die oppakken. In nauwe samenwerking met onze buurgemeenten!

Â