Gemeente Laren


Zwembad De Biezem toch open tot 2013

19-11-2010
Zwembad De Biezem in Laren blijft voorlopig toch open tot 1 januari 2013. Daarna gaat het bad definitief dicht vanwege de slechte technische staat er van. Dat is afgesproken op 5 november jongstleden tijdens de raadsvergadering over de gemeentelijke begroting. Voor het personeel betekent dit dat zij langer in dienst kunnen blijven dan de aanvankelijk beoogde sluitingsdatum van 1 september 2011.

Tussen de gemeente en het bestuur van de Stichting Binnensportaccommodaties Laren is afgesproken dat er voor 1 juli 2011 duidelijkheid moet komen of een toekomstige zwemvoorziening in BEL-verband haalbaar is. Verder zal het zwembad de komende 2 jaar een aantal bezuinigingen realiseren. Het gaat hierbij om een bedrag van in totaal EUR 350.000,-

Burgemeester Elbert Roest: "De afgelopen weken is opnieuw duidelijk geworden dat het zwembad `leeft'! Niet alleen in Laren, maar ook in Eemnes en Blaricum. College en gemeenteraad vinden het hartverwarmend om te zien dat niet alleen particulieren, maar ook schoolkinderen bereid zijn in actie te komen voor het behoud van `hun' zwembad. Zij hebben samen in de 3 BEL-gemeenten enkele duizenden handtekeningen opgehaald: op straat, op de markt of door huis-aan-huis inwoners te benaderen. Wij hebben daar veel respect voor. Ook hebben wij grote waardering voor de manier waarop het bestuur van de Stichting binnensportaccommodaties zich heeft ingespannen om een overbruggingstermijn te realiseren."

Onlangs maakte de gemeente bekend het zwembad al per 1 september 2011 te willen sluiten. De gemeente zag zich hiertoe genoodzaakt onder andere vanwege omvangrijke rijksbezuinigingen.

|