Rijksvoorlichtingsdienst

Benoeming nieuwe leden adviescommissie volkenrechtelijke vraagstukken

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persbericht ministerraad
19 november 2010

Benoeming nieuwe leden adviescommissie volkenrechtelijke vraagstukken

De ministerraad heeft er op voorstel van minster Rosenthal van Buitenlandse Zaken mee ingestemd om vijf personen voor te dragen voor benoeming tot lid van de Commissie van advies inzake volkenrechtelijke vraagstukken. Het betreft dr. Catherine Brölmann (Universiteit van Amsterdam), dr. Larissa van den Herik (Universiteit Leiden), dr. Nicola Jägers (Universiteit van Tilburg), prof. dr. Johan Lammers (voormalige juridisch adviseur van Buitenlandse Zaken) en dr. Alexander Oude Elferink (Universiteit van Utrecht).

De Commissie van advies inzake volkenrechtelijke vraagstukken (CAVV) is een onafhankelijk adviesorgaan en adviseert de regering en de Eerste en Tweede Kamer over vraagstukken van internationaal recht. Zij behandelt juridische vraagstukken waarin de uitleg van het internationale recht en de gewenste ontwikkeling van dit recht centraal staan.

De adviezen worden op verzoek van de regering of het parlement of op initiatief van de CAVV uitgebracht. Alle adviezen worden aangeboden aan de Eerste en Tweede Kamer van de Staten-Generaal.

RVD, 19.11.2010

Categorieën: Overig

Bron: Ministerraad, Ministerie van Buitenlandse Zaken