Gemeente Noordwijkerhout


Wethouder Morssink kondigt vertrek aan

Hieronder leest u de persoonlijke verklaring van onze wethouder Alfons Morssink over zijn aangekondigde vertrek per 16 december aanstaande.

" Vanuit de fractie van de VVD krijg ik de laatste tijd steeds meer signalen dat mijn vaak ondernemersgerichte en op resultaat georiënteerde wijze van optreden en inzichten niet altijd stroken met de gedachten van de fractie. Hierdoor wordt mijn vrijheid die ik als wethouder nodig heb te beperkt en dat is voor mij geen goede basis om verder te gaan.

Daarom heb ik, in overleg met de fractie, besloten mijn wethoudersfunctie in de eerstkomende raadsvergadering van 16 december a.s. neer te leggen. Uiteraard doe ik dat met gemengde gevoelens: ik geniet van mijn werk en het bereikte resultaat, maar ik wil de vernieuwde groep fractieleden alle speelruimte geven die zij denken nodig te hebben. "

Wethouder Morssink was wethouder sinds 2006. Zijn portefeuille bestond uit: financiën, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, bouw- en woningtoezicht, grondbeleid, eigendommen, economische zaken, toerisme en recreatie, bovenlokale samenwerking, inkoop, evenementenbeleid en Greenport Bollenstreek.

De VVD-fractie en het college beraden zich over de opvolging van wethouder Morssink.