Milieudienst Rijnmond

Bewonersavond over bromtoon Nesselande biedt bewoners perspectief

19.11.2010 13:55
Cluster Communicatie en Informatie

De bewonersavond die gisteren op initiatief van de deelgemeente Prins Alexander en de DCMR plaatsvond in wijkcentrum De Kristal leverde de bewoners zicht op snelle resultaten op. Afhankelijk van of de bromtoon zich manifesteert in de eerste week, kan zich al in de eerste week een voorzichtige indicatie aftekenen voor de mogelijke richting van de bron van de bromtoon.

De deelgemeente gaf als gastheer de DCMR de gelegenheid te vertellen hoe het nu precies zit met de zoektocht naar de bron van de bromtoon. Tijdens de avond werd teruggeblikt op wat er reeds is onderzocht door de DCMR, wat de nieuwe grote gridmeting inhoudt, wat er van mensen wordt verwacht gedurende de metingen en welke scenario's denkbaar zijn vanaf het moment dat de resultaten zichtbaar zijn.

Nieuwsgierig naar de nieuwe meting

Naast kritisch op wat er tot nu toe is onderzocht, waren de bewoners ook nieuwsgierig naar de nieuwe meting en hoe deze verloopt. Het bedrijf Event Akoestics, door de DCMR ingehuurd om de metingen te verrichten, gaf aan volgende week als alles mee zit te kunnen starten met de metingen.

Speciaal formulier voor waarnemingen

Tijdens de avond gaf de DCMR ook aan dat het bij deze meting uitermate belangrijk is dat mensen hun waarnemingen van de bromtoon doorgeven aan de meldkamer. De DCMR stelde daarvoor een speciaal formulier beschikbaar aan de bewoners van Nesselande.

Waarnemingen tussen 8 en 12 uur doorgeven aan de meldkamer

Voor de bewoners die niet aan de avond deel konden nemen, maar al wel regelmatig hun waarnemingen van de bromtoon hebben doorgegeven aan de meldkamer van de DCMR, stelt de DCMR via deze link het formulier beschikbaar. Doel van het formulier is dat deze groep mensen hun waarnemingen erop registeren. Neemt u de bromtoon waar en heeft u al eens eerder bij de DCMR geklaagd? Wilt u dan graag iedere dag tussen 8 en 12 uur uw waarneming doorgeven aan de meldkamer van de DCMR. Dat kan op twee manieren: mailen naar meldkamer@dcmr.nl, of telefonisch via 010-4733333.