Bouw- en infrasector strijdt mee voor Beste Leerbedrijf

19/11/2010 15:53

Fundeon

BURGY Bouw genomineerd voor Beste Leerbedrijf van Nederland

HARDERWIJK-Voor het tweede jaar op rij is een onderneming uit de bouw- en infrasector genomineerd als Beste Leerbedrijf van Nederland. BURGY Bouwbedrijf uit Leiden strijdt op 3 maart 2011 met Laboratorium MSD uit Oss en Paree B.V. Elektro-Telecom uit 's Heerenhoek om deze prestigieuze onderscheiding. Eerder riep kenniscentrum Fundeon BURGY uit tot Beste Leerbedrijf Bouw en Infra 2010.

De verkiezing van het Beste Leerbedrijf van Nederland wordt jaarlijks georganiseerd door Colo, de overkoepelende organisatie van de kenniscentra. Een 'leerbedrijf' is een onderneming die als zodanig door het kenniscentrum is erkend en mbo-leerlingen opleidt door ze een stage- en/of leerwerkplek aan te bieden, onder begeleiding van een praktijkopleider. De verkiezing is bedoeld voor ondernemingen die in dat opzicht bijzondere inspanningen leveren. BURGY Bouwbedrijf is zo'n bedrijf.

De jury van Fundeon die BURGY Bouwbedrijf op 1 oktober 2010 uitriep tot het Beste Leerbedrijf in de bouw- en infrasector, sprak van een bedrijf dat van hoog tot laag is doorspekt met enthousiasme voor het opleiden van jonge mensen. Het bedrijf heeft een sterke opleidingsstructuur, waardoor continuïteit is verzekerd, ook in economisch mindere tijden, zoals nu. Bijzonder is volgens de jury voorts, dat BURGY in de praktijk bewijst dat opleiden loont in termen van een hoger bedrijfsresultaat en langdurige dienstverbanden. Fundeon meldde het Leidse bouwbedrijf daarom met overtuiging aan voor de Colo-verkiezing Beste Leerbedrijf van Nederland.

Op 3 maart 2011 wordt op een speciale bijeenkomst in de Rotterdamse Elisabeth- en Laurentiuskathedraal bekend gemaakt welk van de drie genomineerde bedrijven de titel in de wacht sleept. Dan vindt ook de verkiezing plaats van de Beste Praktijkopleider van Nederland, een titel die bij de vorige verkiezing op 1 februari dit jaar werd gewonnen door Bert Sluiman, leermeester bij Broekema Wegenbouw uit Groningen. Sluiman was daarvoor voorgedragen door Fundeon.





http://www.fundeon.nl