Politie Kennemerland

Politie houdt automobilisten onder invloed van alcohol aan

HAARLEM/BEVERWIJK, 19-11-2010

Politiemensen hebben donderdagavond op meerdere locaties bestuurders onder invloed van alcohol aangehouden. Dit gebeurde onder andere op de Fonteinlaan en Spoorwegstraat in Haarlem en op de Wilgenhoflaan in Beverwijk.

In Beverwijk werd een 40-jarige Heemskerker op een snorfiets aangehouden. De man viel op omdat hij niet met goedwerkende verlichting reed. Hij probeerde er vandoor gegaan en heeft daarbij ook schade veroorzaakt aan een politieauto. De man is aangehouden en ingesloten.

In Haarlem werd een 49-jarige man op de Fonteinlaan aangehouden nadat bij een alcoholcontrole bleek dat de man teveel gedronken had. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. De man is ingesloten. In deze straat werd ook een 38-jarige man uit Almere aangehouden nadat uit een blaastest naar voren kwam dat de man teveel alcohol in zijn lijf had. Een 44-jarige vrouw uit Bentveld werd even na middernacht aangehouden op de Spoorwegstraat. Zij bleek een alcoholpromillage van 1.12 te hebben terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. Tegen alle bestuurders zal een proces-verbaal worden opgemaakt.