Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Lexmond, 19-11-2010

In een woning aan de Kortenhoevenseweg heeft de politie op donderdagmiddag 18 november een hennepkwekerij ontmanteld. Ruim 450 planten en de aanwezige wietgerelateerde spullen werden in beslaggenomen. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd eerst een onderzoek aan de buitenkant van het pand ingesteld. Diverse ramen bleken geblindeerd. Agenten forceerden de deur en troffen op de benedenverdieping diverse vuilniszakken met hennepafval aan. Op de bovenverdieping werd in één van de ruimten een werkende wietplantage aangetroffen. Ook in een naastgelegen schuur werden diverse vuilniszakken met afval gevonden. De Unit Forensische Opsporing onderzocht sporen in het pand en nam monsters af van de in beslaggenomen goederen.
De politie zet het onderzoek naar het pand voort, dat geldt eveneens voor de 43-jarige eigenaar die op het moment van de ontmanteling niet aanwezig was.
De gemeente Zederik, politie en hulpverleners besteden veel aandacht aan drugsgebruik onder jongeren. De ontmanteling van lokale hennepkwekerijen in de regio is één van de aandachtspunten om drugshandel- en gebruik de kop in te drukken.
Heeft u informatie over of vermoedt u een hennepkwekerij in uw omgeving? Tip de politie dan direct. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.