Rijksoverheid


Inzamelingsactie van fietsen voor asielzoekerskinderen

Nieuwsbericht | 19-11-2010

UNICEF, het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en de ANWB zijn eerder dit jaar een actie gestart om zoveel mogelijk oude (kinder)fietsen in te zamelen. De fietsen zijn bestemd voor kinderen in asielzoekerscentra. "Een prima initiatief", zei minister Leers (Immigratie en Asiel) tegen het Schooltelevisie Weekjournaal. Hij bood ook zelf een kinderfiets aan.

"Een prima initiatief", zei minister Leers (Immigratie en Asiel) tegen het Schooltelevisie Weekjournaal over de actie om zoveel mogelijk oude (kinder)fietsen in te zamelen voor kinderen in asielzoekerscentra

Ruim 7.000 kinderen groeien momenteel op in Nederlandse asielzoekerscentra. Het fietsenplan moet ervoor zorgen dat straks alle kinderen tussen de 4 en de 18 jaar in de asielzoekerscentra de fiets kunnen pakken om bijvoorbeeld naar vrienden, een sportclub of naar school buiten het AZC te gaan.

Een lijst met alle asielzoekerscentra in Nederland staat op de site van externe link: het COA. Goede tweedehands fietsen zijn er altijd welkom.

Minister Leers (Immigratie en Asiel) bood ook zelf een kinderfiets aan.

Afzender


* Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties