Provincie Flevoland
Marant Recreatie wint Flevius Award 2010

Publicatiedatum: 19 november 2010

`Marant Recreatie met de groepsaccommodatie Hoeve Marant , het in 2010 gerealiseerde blotevoetenpad en pioniersmuseum `paviljoen T127' is één van de parels van Flevoland, die bijdragen aan de groei van het toeristisch product Flevoland. Je kunt bij Marant Recreatie Flevoland voelen, zien en horen' aldus de woorden van de jury bij de uitreiking van de Flevius Award op donderdag 18 november jl. in De Meerpaal te Dronten.

De uitreiking van de door provincie Flevoland ingestelde prijs voor het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven, de felbegeerde Flevius Award, gebeurde tijdens een druk bezocht evenement in De Meerpaal. De avond stond in het teken van `Flevius vliegt verder', gepresenteerd door Harm Edens. Zo sprak Harm over het belang van de sector Toerisme en Recreatie voor Flevoland met Andries Greiner, gedeputeerde van de Provincie Flevoland en met de organisaties die werkzaam zijn binnen de sector zoals de Kamer van Koophandel, NORT Flevoland en Toerisme Flevoland.

Vele aanmeldingen

In het gesprek met de jury, welke bestond uit Jos Vranken, directeur NBTC, Xandra van Baarle, al 30 jaar reisjournalist bij het Algemeen Dagblad en Marcel Schonenberg, directeur van de Beurs van Berlage, gaf de juryleden aan verrast te zijn door de vele aanmeldingen in 2010 en het niveau van deze aanmeldingen. `Het is voor de groei en ontwikkeling van het Flevolandse toeristisch product van belang dat er steeds weer nieuwe parels aan de ketting komen waardoor Flevoland een toeristische destinatie wordt' De jury selecteerde Vlaggetjesdag Urk, Stichting Batavia Promotie en Marant Recreatie uit de 25 kanshebbers als de drie genomineerden voor de Flevius Award 2010. Vlaggetjesdag Urk: een prachtig en goed bezocht evenement dat inspeelt op authenticiteit van de visserij en het dorp Urk. Het laat het oude karakter van Urk zien in het nieuwe land. Stichting Batavia Promotie: waardevolle samenwerking van de top van toeristische attracties, waardoor een stad als Lelystad en de provincie Flevoland op een positieve manier promotioneel op de kaart gezet worden.

Lef en durf

De jury complimenteerde de ondernemers achter Marant Recreatie als winnaar van de Flevius Award met hun ondernemerschap: `De ondernemers tonen professie om vanuit de agrarische wereld een dergelijk kwalitatief hoogwaardig toeristisch product neer te zetten. De actieve omgevingsgerichte ondernemers tonen lef en durf om te blijven investeren en te ontwikkelen, ook in deze tijd. De ondernemers doen waar in de rest van Nederland over wordt gepraat. Het in 2010 ontwikkelde innovatieve blotevoetenpad speelt duidelijk in op de welness trend en het pioniersmuseum `paviljoen T127' sluit sterk aan bij het beeldverhaal van Flevoland'. Met veel trots ontving Marga van Oosterwijk, uit handen van Andries Greiner, de sculptuur van Flevius. De Flevius Parade werd mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, NORT Flevoland, de Kamer van Koophandel Gooi, Eem- en Flevoland en Toerisme Flevoland.