Provincie Utrecht

Bewonersavond Asfaltcentrale Utrecht (ACU)

Donderdag 18 november 2010 organiseerde de provincie Utrecht met de gemeente Utrecht en de Asfaltcentrale Utrecht (ACU) een informatieavond over de ontwikkelingen rondom de asfaltcentrale aan de Groenewoudsedijk.

De bewonersavond ging onder andere over de milieuvergunning die recent door de provincie Utrecht is verleend en de ruimtelijke ordening in de omgeving van de asfaltcentrale. Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben op grond van de Wet milieubeheer een vergunning aan KWS Infra B.V. verleend. KWS Infra B.V. vroeg deze aan voor de Asfaltcentrale Utrecht ( ACU). Met deze vergunning kan de ACU ondermeer de asfaltmenginstallatie vernieuwen.

Bewonersavond

Tijdens de avond bleek dat bij omwonenden vragen leven over de uitbreiding van de centrale. Sommigen gaven aan ongerust te zijn over stankoverlast en gezondheidsrisico's. Een technisch specialist van de ACU vertelde over de werking van de asfaltcentrale. Vanuit de provincie en de gemeente Utrecht waren de betrokken bestuurders, gedeputeerde milieu Wouter de Jong en wethouder ruimtelijke ordening Harrie Bosch, aanwezig om de gestelde vragen te beantwoorden. Hierin werden zij bijgestaan door onder andere een gezondheidsdeskundige, een geurspecialist, een adviseur luchtkwaliteit en een teamleider handhaving.

Informatie

In de loop van volgende week staat uitgebreide informatie over alles wat aan bod kwam tijdens deze avond op de provinciale website.

Meer informatie?

Voor persinformatie: doron.verstraelen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 22 of 06 21 12 45 54.

Voor algemene informatie: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11.