Productschap Vis


Start seizoen Hollandse Nieuwe 7 juni 2011

Start seizoen Hollandse Nieuwe 7 juni 2011 Op 7 juni start volgend jaar het seizoen Hollandse Nieuwe met de traditionele veiling van het eerste vaatje haring.

Vanaf deze datum zal deze haring overal te koop zijn en zullen de haringparty's op tal van plaatsen kunnen worden georganiseerd. Het Besluit tot vaststelling datum aanvang van het haringseizoen 2011 is vandaag gepubliceerd in het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie.

De vissector heeft gezamenlijk de officiële startdatum van het seizoen 2011 bepaald.

Voorzitter Doeke Faber van het Productschap Vis: "Het is belangrijk dat de haring in het voorjaar zodanig volgroeid is en van goede kwaliteit is om het seizoen te kunnen starten. Voor het imago van deze nieuwe haring én van de Nederlandse vissector is het van groot belang dat de branche gelijktijdig start met een seizoensproduct van hoge kwaliteit."

Om voortijdige verkoop van nog niet volledig volgroeide haring tegen te gaan heeft het Productschap Vis op verzoek van de branche een verordening vastgesteld. Hiermee kunnen handelaren die de officiële startdatum van het haringseizoen niet respecteren, worden bestraft.