Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

fors
19 november 2010

---

Ondernemers in kansenzones investeren fors

19 november 2010
Negen ondernemers in de drie kansenzones in Nieuw-West investeren samen ruim zes ton in hun bedrijven. Zij maken gebruik van de investeringsregeling waarbij met Europees geld de buurteconomie in achterstandswijken wordt gestimuleerd; de helft van de investering wordt gesubsideerd tot een maximum van 40.000 euro.

Investeringen

Tandartspraktijk Mondzorg Amsterdam investeert ruim drie ton en krijgt de maximale subsidie van 40.000 euro. Warmerdam Beheer is eigenaar van de pergola's op het Calandpleintje en de aanvraag voor het opknappen hiervan is goedgekeurd. De investering bedraagt 43.000 euro, waarvan de helft wordt gesubsidieerd. Duysam Gordijnen investeert 45.000 euro in onder meer een roterende strijktafel, een aftekenmachine en een knipapparaat. Deepeei Film Productions produceert films en documentaires en investeert 28.000 euro.

De overige bedrijven zijn: Theeuwes Orthopedische Schoenentechniek, De Wokhut, Banketbakker Delfland, Manuele Therapie Schuitemaker en Salve, een bedrijf dat de techniek verzorgt bij culturele producties.

Niet alle aanvragen gehonoreerd

Twee aanvragen zijn afgekeurd. Bij één bedrijf waren er twijfels over de kredietwaardigheid en was de ondernemer vooruitlopend op goedkeuring al begonnen met de verbouwing - redenen voor afwijzing. Bij het andere bedrijf staat de levensvatbaarheid onder druk en werd de prognose niet realistisch geacht.

---