Gemeente Maastricht


Gemeente Maastricht realiseert sportkooi in De Griend

19 november 2010

De gemeente begint in januari met de realisatie van een sportkooi in het park De Griend. Dat heeft wethouder Gerdo van Grootheest vanmorgen meegedeeld aan het buurtplatform St. Maartenspoort. De sportkooi komt mede tot stand door een subsidie van de Stichting Elisabeth Strouven van 25.000 euro. Ook de buurt zelf draagt bij vanuit het buurtbudget.

De sportkooi komt op de plek van het basketbalveld naast de skatebaan. Met de sportkooi komt de gemeente tegemoet aan de wens van het buurtplatform St. Maartenpoort om in het park De Griend aanvullende sportvoorzieningen voor de buurt te realiseren. Sportwethouder Gerdo van Grootheest: "Ik vind het belangrijk te investeren in toegankelijke sportfaciliteiten door heel de stad, ook in de buurten. Met de sportkooi versterken we de succesvolle skatebaan en zorgen we voor een schitterende sportvoorziening in het centrum van Maastricht. De Stichting Elisabeth Strouven ben ik dan ook erg dankbaar voor hun bijdrage."

In de strategische sportnota 'Ondernemend en grensverleggend' heeft de gemeente de ambitie uitgesproken om de sportdeelname van de Maastrichtenaren te vergroten. Om dit te bereiken doet de gemeente investeringen in sportstimulering en sportvoorzieningen. De sportkooi is onderdeel van de nieuwe sportinfrastructuur die de gemeente aanlegt in de stad. Op de sportvoorziening komt een concreet activiteitenaanbod, dat is afgestemd op de behoeften van de buurt.

De Stichting Elisabeth Strouven biedt al meer dan veertig jaar financiële ondersteuning aan organisaties en verenigingen in Maastricht en omgeving. Door het ondersteunen van allerlei sociale en maatschappelijke initiatieven draagt de stichting bij aan een goed functionerende en leefbare samenleving.