Rijksuniversiteit Groningen

RUG krijg 1,15 miljoen voor honoursonderwijs in de master

Datum: 19 november 2010

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van onderwijs heeft donderdag 18 november 2010 in totaal bijna 6,4 miljoen euro uitgereikt aan zes universiteiten om de uitvoering van honoursprogramma's in de masterfase te realiseren. De subsidies werden toegekend in het kader het Sirius Programma. De Rijksuniversiteit Groningen ontving een cheque van 1,15 miljoen euro uit handen van Zijlstra.

De Rijksuniversiteit Groningen krijgt deze subsidie voor het programma Excelleren op de Grenzen van het Weten, waarin studenten zich persoonlijk ontwikkelen en zich bekwamen in leiderschapsvaardigheden in een interdisciplinaire setting.

Andere universiteiten die subsidie kregen, zijn die van Nijmegen, Delft, Leiden, Maastricht en Utrecht

Sirius Programma

Het Sirius Programma komt voort uit het eindrapport van de commissie 'Ruim Baan voor Talent'. Met het programma stimuleert de overheid universiteiten en hogescholen om extra onderwijs op het hoogste niveau aan te bieden aan de beste studenten van de instelling.

Voor het Sirius Programma was in totaal 61 miljoen euro beschikbaar gesteld waarvan vijftig uit de aardgasbaten. De instellingen die geld krijgen, moeten zelf een bedrag investeren dat gelijk staat aan de verleende subsidie.

De bijdragen die donderdag werden toegekend komen uit het tweede deel van het programma waarin subsidies werden verleend voor de masterfase. In het eerste deel hebben negentien universiteiten (waaronder ook de RUG) en hogescholen subsidie gekregen voor de opzet en uitvoering van excellentietrajecten in de bachelorfase.

Laatst gewijzigd: 19 november 2010 16:29