Ministerie van Defensie

Helikopterpersoneel rondt volgende week opleiding tot wapeninstructeur af

19 november 2010, 17.24 uur

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando oefenen vanaf maandag de hele week op verschillende locaties in Nederland en België. Het betreft het sluitstuk van de opleiding HWIC (Helicopter Weapons Instructor Course) van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens deze training worden helikoptervliegers en loadmasters opgeleid tot wapeninstructeur.

Maandag wordt geoefend in het luchtverkeersleidingsgebied Kleine Brogel bij vliegveld Budel. Op woensdag verplaatst het geheel zich naar een gebied boven en rondom de Marnewaard en donderdag staat zuidwest Drenthe op het programma. Het Korps Commando Troepen en 2 ploegen van het verkenningspeloton van 11 Luchtmobiele Brigade ondersteunen de oefening.

De trainingsmissies richten zich op het veilig en efficiënt uitvoeren van acties in geval van gijzelneming en het redden van personeel achter vijandelijke linies. De uit te voeren operaties hebben tot doel alle items die de HWIC-cursisten de afgelopen 13 weken leerden in praktijk te brengen. De bedoeling is dat ze tonen zowel individueel als in teamverband in staat te zijn complexe opdrachten als wapeninstructeur uit te voeren.