Gemeente Eindhoven

De bouw van de sporthal en de herinrichting van het sportpark aan de Botenlaan in Eindhoven gaan door. Na een zorgvuldige (her)overweging heeft het college dat deze week besloten. De betrokken partijen, Christiaan Huijgens College, Kinderopvang Korein, korfbalvereniging RustRoest, handbalvereniging EHV en voetbalclub Brabantia zijn hierover geïnformeerd.

Eerder zette de gemeente Eindhoven een rem op de bouw van de sporthal, omdat de totale kosten voor de bouw van de sporthal inclusief inrichting van het sportpark hoger uitvielen dan verwacht. Door kritisch naar het bouwontwerp te kijken kan nu het bestaande ontwerp met een aantal aanpassingen worden gebouw binnen het bestaande budget van maximaal 8.900.000,- euro.
Van dit bedrag realiseert de gemeente een sporthal voor het Christiaan Huygenscollege, inclusief kleedruimten en een kantine voor de voetbalvereniging en korfbalvereniging en een voetbaltribune. Daarnaast komen er kunstgrasvelden voor voetbal en korfbal, een nieuwe handbalaccommodatie en handbalvelden en een goede infrastructurele inrichting van het sportpark met o.a. paden en fietsenstallingen. De nieuwe sporthal en het Christiaan Huygens College maken gezamenlijk gebruik van een warmte-koude opslag-installatie, een duurzame oplossing voor de opwekking van energie.

Naast een kritische beschouwing van het bouwontwerp zijn alternatieven financieel doorgerekend. Hieruit bleek dat géén van de mogelijke alternatieven een zwaarwegende bezuiniging oplevert dat opweegt tegen de nadelen van elk van de alternatieven. Kortom, door vast te houden aan het huidige ontwerp wordt de gewenste kwaliteit geleverd, na bezuiniging wordt binnen het beschikbare budget gebleven en kunnen afspraken met partijen worden nageleefd.

De gemeente gaat nu dus gewekte verwachtingen naar de school en de sportverenigingen naleven.

De planning is dat in januari 2011 begonnen wordt met de bouw van de sporthal. Eind 2011 wordt de oplevering verwacht.