Gemeente Bergen op Zoom


Kadernota: Sport is in beweging

De kadernota: `Sport is (in) beweging' is onlangs door het college vastgesteld. Speerpunten van het nieuwe beleid op het gebied van sport en beweging zijn: integraal sport- en beweegaanbod, sterke verenigingen en kwalitatief goede sportaccomodaties

Sportkoers Bergen op Zoom 2010-2020

Deze zomer is gestart met de ontwikkeling van nieuw sportbeleid. Er is met veel belanghebbende partijen gesproken en 29 september is er een sportconferentie georganiseerd. Hierbij waren vanuit de sportverenigingen, de adviesraden en welzijnsinstanties veel mensen aanwezig. Centraal in de conferentie stond: samenwerking en verbinding in de sport. De reacties die hieruit zijn voortgekomen zijn verwerkt in de nieuwe kadernota: Sport is (in) beweging.

De kadernota: 'Sport is (in) beweging' is onlangs door het college vastgesteld. Speerpunten van het nieuwe beleid op het gebied van sport en beweging zijn:


1. Integraal en divers sport- en beweegaanbod; De gemeente Bergen op Zoom wil samenwerking stimuleren en de verbinding leggen tussen de verschillende aanbieders op het gebied van sport en beweging. Het doel hiervan is om sport en beweging laagdrempelig te maken (ter bevordering van gezondheid en sociale samenhang) en te komen tot een centraal aanbod. Uitgangspunt hierbij is één sportvereniging per sport per sportpark.


2. Sterke verenigingen; De gemeente Bergen op Zoom wil sportverenigingen ondersteunen bij een vraaggericht, divers en laagdrempelig sport- en bewegingsaanbod. Uitgangspunt is dat verenigingen hierin ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Om versterking van de breedtesport te kunnen realiseren is een herziening van de huidige subsidiesystematiek nodig.


3. Kwalitatieve, op de behoeften aansluitende sportaccommodaties; De accommodaties in Bergen op Zoom zijn goed en dat niveau wil de gemeente Bergen op Zoom graag behouden.