Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-11-2010

Televisie
POLITIE PARAMARIBO
Uitzending vrijdag 19 november
Nederland 1 - 22.25 uur

POLITIE PARAMARIBO HEEFT HANDEN VOL AAN NATIONALE FEESTDAG

Het is Keti Koti dag in Paramaribo. Een jaarlijks terugkerend festijn dat ook wel Dag der Vrijheden wordt genoemd. De Surinamers vieren de afschaffing van de slavernij. Of, zoals zij het noemen het "doorzagen van de ketting". Inspecteur Max Terborg van POLITIE PARAMARIBO en zijn bikersteam begeleiden de bonte stoet feestgangers in kleurige klederdracht. Iedereen is er op uitgetrokken en Paramaribo is veranderd in een grote feestende menigte. De agenten hebben dus hun handen vol alles in goede banen te leiden.

Verder in de tweede aflevering van POLITIE PARAMARIBO op vrijdag 19 november een grote verkeerscontrole waarbij vooral wordt gelet op de geldigheid van rijbewijzen. Veel toeristen en buitenlanders blijken niet de vereiste papieren te hebben om in Suriname te mogen rijden. Ten slotte staat een moeder met haar twee jonge kinderen oog in oog met een inbreker. Zij zet de achtervolging in terwijl ze de politie belt. Maar weet POLITIE PARAMARIBO de inbreker in de kraag te vatten?

POLITIE PARAMARIBO is een zesdelige serie over het werk van de politie in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Met 300.000 inwoners is de stad vergelijkbaar met Utrecht. In Paramaribo zijn inbraken, hardrijders en buurtruzies dan ook aan de orde van de dag, maar de aanpak is toch ietsje anders dan die in Nederland...

Tijdens de eerste uitzending was POLITIE PARAMARIBO op Twitter een hot topic. Enkele reacties: "Politie Paramaribo bij de TROS 753 duizend. Maar erg van genoten. Vanwege herkenbaarheid. Goed idee!!" (@humbertotan). "Net Politie Paramaribo gekeken. Echt cool. Veel herkenbare plaatsen gezien." (@marcowiltjer). "Surinaamse roti: na het kijken van Politie Paramaribo kan dat niet ontbreken. Heerlijk!" (@sigridrienstra).

Voor meer informatie: www.tros.nl/politieparamaribo


Noot voor redacties