ICT Automatisering NV

PERSBERICHT
Barendrecht, 19 november 2010

POSITIEVE ONTWIKKELING WINSTGEVENDHEID ZET ZICH VOORT IN HET DERDE KWARTAAL

ICT Automatisering N.V. (ICT) maakt bekend dat de omzet en overige baten in het derde kwartaal van 2010 ca. ¤ 23 miljoen bedroeg. In deze post is een eenmalige bate van ¤ 2 miljoen begrepen inzake de afwikkeling van een pensioencontract. Zonder deze bate was sprake van een stijging met ca. 14% van de omzet. Van deze stijging was 8% autonoom. De operationele marge, exclusief de eenmalige bate, bedroeg over het derde kwartaal 2010 ca. 9%.

Het bedrijfsresultaat over het derde kwartaal 2010, inclusief de pensioenbate, bedroeg ca. ¤ 3,9 miljoen. Het derde kwartaal 2009 was slechts licht positief. Dit huidige resultaat kwam geheel voor rekening van de Nederlandse activiteiten. De Duitse activiteiten draaiden vrijwel break-even en realiseerden, net als de Nederlandse activiteiten, een verbetering van de productiviteit. De tarieven in Nederland lieten voor het eerst sinds lange tijd een stijging zien. Ten opzichte van het eerste halfjaar lagen de tarieven in het derde kwartaal ca. 2% hoger. Naast het bedrijfsresultaat van ca. ¤ 3,9 miljoen werd op het begin 2010 overgenomen belang van 25% in Improve Quality Services in het derde kwartaal een aanvullende boekwinst behaald van ¤ 660.000, die tot uitdrukking komt in het nettoresultaat. Deze boekwinst is het uitvloeisel van het feit dat de koopprijs voor het 25% belang lager uitvalt dan was voorzien. Deze boekwinst komt bovenop de boekwinst van ¤ 980.000 in het eerste kwartaal naar aanleiding van de herwaardering van het 50% belang in Improve Quality Services. Het bedrijfsresultaat, exclusief de eenmalige pensioenbate en de aan een bestuurder te betalen afvloeiingsregeling, zal in het tweede halfjaar, gezien de genomen maatregelen in 2009 en de verbeterde marktomstandigheden, naar verwachting een verbetering ten opzichte van het eerste halfjaar 2010 laten zien.
/ / / / / / / /
Profiel ICT
De activiteiten van de ICT Groep zijn onderverdeeld in de divisies Nederland en Duitsland. In Nederland, waar de Groep actief is onder de naam HUMIQ B.V., is zij één van de leidende spelers op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. Tevens richt HUMIQ zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. Daarnaast biedt de Groep, via een participatie in Improve, diensten aan met toegevoegde waarde op het gebied van testen. In Duitsland, waar de Groep actief is onder de naam ICT Software Engineering GmbH, richt zij zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedded software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. Projecten worden in huis, bij het eigen Development Center in Polen en op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd.




ICT Automatisering NV