Gemeente Twenterand


Burgemeester Visser reikt Koninklijke Erepenning uit

Imkersvereniging Vriezenveen en Omstreken bestaat 100 jaar

Burgemeester Visser heeft donderdag 18 november de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de Imkersvereniging Vriezenveen en Omstreken voor haar 100-jarig bestaan. De uitreiking vond plaats in Fini's Hoeve tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de vereniging.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen, instellingen en stichtingen. De onderscheiding is in 1965 ingesteld door Koningin Juliana en is bedoeld voor verenigingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. De uitreiking vindt alleen plaats bij het 50 jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. De penning kan door de vereniging zelf worden aangevraagd bij de burgemeester van de vestigingsplaats. Deze speelt de aanvraag door naar de Commissaris van de Koningin die advies inwint en een voorstel aan de Koningin doet.

Imkersvereniging
De Imkersvereniging Vriezenveen en Omstreken is op 9 april 1910 opgericht. De vereniging heeft een regionale uitstraling waarbij zij flink inzetten op het betrekken van kinderen en jeugd bij hun activiteiten. Daarnaast is de vereniging een bindende factor voor alle imkers in Twente. "Mensen die zich inzetten voor de natuur en daarmee ook de samenleving van dienst zijn, verdienen grote waardering. De vereniging is daarnaast vooraanstaand in de regio, een belangrijke voorwaarde om voor een Koninklijke Erepenning in aanmerking te mogen komen", aldus burgemeester Visser.