Ingezonden persbericht


Persbericht

Rijswijk, 19 november 2010

Website maakt cultuuraanbod voor alle scholen in provincie toegankelijk

Gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls lanceerde op 18 november 2010 in Alpen aan den Rijn de website Cultuurme.nu. De website www.cultuurme.nu presenteert het totale lokale, regionale en provinciale cultuuraanbod voor alle scholen in Zuid-Holland. Cultuurme.nu is de eerste website in Nederland van dit formaat op het gebied van cultuureducatie. Kunstgebouw ontwikkelde Cultuurme.nu in opdracht van de provincie Zuid-Holland en in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland en ProBiblio.

Gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls (Cultuur): "Juist nú, met de bezuinigingen investeert de provincie in deze website, omdat dit de infrastructuur biedt voor cultuureducatie. De provincie had zich in het coalitieakkoord voorgenomen om het cultuuraanbod voor alle scholen in de provincie toegankelijk te maken. Ik ben er trots op dat onze doelstelling is behaald. Cultuurme.nu is voor mij een mooi resultaat aan het einde van deze collegeperiode."

Projectleider Daphna Plaschkes (Kunstgebouw): "Zuid-Holland heeft enorm veel te bieden op het gebied van cultuureducatie. Op deze site is dat in één klap zichtbaar. Docenten kunnen met behulp van de uitgebreide zoekmachine heel snel en makkelijk vinden wat ze zoeken. Doordat ze zelf een waardering kunnen geven aan het aanbod bieden ze hun collega's én de aanbieders waardevolle informatie. Cultuurme.nu stelt ook kleinere culturele organisaties en individuele kunstenaars in staat om alle docenten in de provincie te bereiken." Bij het vullen en actueel houden van het aanbod op de site spelen de cultuurnetwerkers per Zuid-Hollandse regio een belangrijke rol. Aanbieders van cultuureducatieve projecten kunnen met vragen en opmerkingen rechtstreeks bij hen terecht. De gegevens van de cultuurnetwerkers staan op de site. De lancering van Cultuurme.nu op 18 november 2010 in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn vond plaats tijdens CULTED, een manifestatie over cultuureducatie in het onderwijs in Zuid-Holland (www.culted.nl).

---


Ingezonden persbericht