Ingezonden persbericht


Renger van der Zande, uitdager bij de Grand Prix van Macau

Renger van der Zande maakt voor deze gelegenheid zijn rentree in de klasse. Als gastrijder bij het Duitse Motopark team, is hij de uitdager van de reguliere Formule 3 frontrunners van dit jaar.

Hij beschouwt het complexe en snelle stadcircuit op het Chinese schiereiland als een van de mooiste circuits voor een rijder. Renger, dit jaar actief in het voorprogramma van de Formule 1, met de GP3 klasse, pakte de uitnodiging dan ook met twee handen aan. Het Motopark team van Timo Rumpfkeil maakt zijn debuut in Macau. En ze wilden graag meteen een sterke formatie neerzetten. Renger, met aan zijn zijde Kimiya Sato, moet het team de weg wijzen op het bochtige circuit tegen de helling van de voormalige Portugese kolonie.

Williams F1 reserverijder Valtteri Bottas, Force India tester Antonia Felix da Costa, Euroseries winnaar Edoardo Mortara, zijn zo maar een paar van zijn tegenstanders. Feitelijk rijdt de hele top van de Euroseries en het Brits, Duits en Japanse Formule 3 Kampioenschap mee.

Renger: "ik vind het een feest om hier weer te zijn. Het is een prima afsluiter van een lastig seizoen met veel pech in de GP3. Bovendien bruist het Motopark team van de energie. Dat geeft een kick. Tja, en dan is het de kunst om zo'n team, dat hier nog nooit geweest is, snel de weg naar de kop te wijzen. Ben benieuwd of het gaat lukken ? De eerste trainingen reed ik in ieder geval van voren. En verder is het bijna letterlijk casino in Macau. Ik heb er zin in".