Ingezonden persbericht


Persbericht

MKI opnieuw genomineerd voor belangrijke prijs ontwikkelingshulp

UNFCU eert Medical Knowledge Institute vanwege tomeloze inzet voor millenniumdoelen

Oostvoorne, 19 november 2010- Het Medical Knowledge Institute (MKI) is één van de acht organisaties die door de United Nations Federal Credit Union (UNFCU) is genomineerd voor de Millennium Development Goal Challenge. Volgens UNFCU levert het MKI, samen met de zeven andere genomineerden, de grootste bijdrage aan het bereiken van de millenniumdoelen van de Verenigde Naties.

De UNFCU heeft deze competitie in het leven geroepen vanwege haar 64-jarig bestaan en eert hiermee het werk van duizenden non-profit organisaties die door hun inzet gehoor geven aan de oproep van secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon, om de millenniumdoelen te realiseren. De millenniumdoelen waar het MKI zich op richt, zijn het bevorderen van universele educatie, het drastisch terugdringen van kindersterfte, het verbeteren van de gezondheid van moeders en het stoppen van de verspreiding van HIV/AIDS.

Alle 90.000 NGO's (niet-regerings organisatie of niet-gouvernementele organisatie) die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties, mogen stemmen op de genomineerde organisatie die naar hun mening de belangrijkste bijdrage levert aan het bereiken van de millenniumdoelen. Alle genomineerden hebben recht op 1000 US dollar. Voor de organisatie met de meeste stemmen looft de UNFCU een prijs van 5000 US dollar uit.

"Het UNFCU zet zich in om de millenniumdoelen van de Verenigde Naties nog hoger op de agenda te zetten van het Corporate Social Responsibility beleid van het bestuur", aldus Alan M. Potter, voorzitter van de raad van bestuur. "Door middel van online stemmen, vergroten we de zichtbaarheid van de inspanningen van grassroots NGO's. De leden die zich vaak begeven binnen de frontlinies van wereldwijde humanitaire activiteiten, zullen met veel enthousiasme hun keuze uit de genomineerden maken."

Dit is de tweede belangrijke prijs voor ontwikkelingshulp waarvoor het MKI is genomineerd in twee jaar tijd. In 2009 ontving het MKI reeds een nominatie voor de Gates Award for Global Health van de Bill & Melissa Gates Foundation.

"Deze nominatie door UNFCU is een belangrijke erkenning van onze jarenlange inzet op het gebied van gezondheidsbevordering in ontwikkelingslanden door educatie en publieke gezondheidsprogramma's", aldus Dr. Harold Robles, oprichter en President van het MKI. "Het is voor ons weer een extra motivatie om door te gaan met dit belangrijke en elementaire werk."

Op maandag 22 november aanstaande wordt via de website van UNFCU de winnende organisatie bekend gemaakt.


- Einde persbericht -

Over het Medical Knowledge Institute, 'Preventie door Educatie' Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Onder het motto 'Preventie door Educatie' richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door medisch gerelateerde trainingen en workshops te geven aan de lokale bevolking n hulpverleners. Deze 'local heroes' brengen die kennis ook weer over op anderen. De 'Healthcare Educational' programma's zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren via educatie en publieke gezondheidsprogramma's. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen, worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika.

Het Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne), Zuid-Afrika (Kaapstad) en de Verenigde Staten van Amerika (Springfield/MA) en in 1999 opgericht door dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities, en dr. Peter J. Bittel, Chairman en CEO van The Futures Health Group. Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org

Over de UNFCU
De United Nations Federal Credit Union (UNFCU) is een coöperatieve non-profit instelling die voorziet in de financiële behoeften van de medewerkers van de Verenigde Naties, de Specifieke Agentschappen en de voormalig internationale ambtenaren en hun families. De UNFCU vervult een belofte aan de leden van de Verenigde Naties - die van vertrouwen, waarde en zekerheid. Zij blijft een veilige haven, beschermt de bezittingen van haar leden en is een betrouwbare bron voor financieel advies. Meer informatie over de UNFCU is te vinden op www.unfcu.org.