Ingezonden persbericht


Snel en klein: LaCie FastKey gaat van 0 tot 260 MB/s in 26 cm3 FastKey-Speed


· Superhoge snelheden tot 260 MB/s*

· De kleinste SSD USB 3.0-drive ter wereld
· Ultraveilige AES 256-bit-encryptie

· Stijlvolle behuizing van robuust metaal

PARIJS, 19 november 2010 ­ LaCie introduceert de LaCie FastKey. Dit is de kleinste SSD USB 3.0-drive ter wereld met snelheden tot 260 MB/s. De FastKey is zo klein, dat hij in een handpalm past en kan duizend mp3- of vijf DIVX-bestanden overdragen in minder dan zestig seconden.

De FastKey presteert tien keer sneller dan USB 2.0 en levert daarbij topprestaties die nog eens veel hoger liggen. Door de combinatie van de prestaties van de SSD-technologie, USB 3.0 en DRAM-geheugen kan de FastKey kleine bestanden tot honderd keer sneller schrijven dan een normale USB 2.0-harde schijf.

"Met de meeste flashdrives kan de overdracht van een groot aantal foto's en mp3-bestanden enkele minuten duren", zegt Luc Pierart, Business Unit Manager Personal Storage bij LaCie. "Met de Fastkey gebeurt de overdracht van kleine bestanden direct. Het back-uppen van muziek en fotobibliotheken is nu mogelijk terwijl je op het punt van vertrekken staat."

Door de combinatie van de hoogwaardige halfgeleidertechnologie met een robuuste aluminium behuizing verzekert de FastKey zowel de veiligheid als de mobiliteit van uw gegevens. Vergelijk zijn hoge prestaties echter niet met een 2,5-inch mobiele SSD. De LaCie FastKey levert 120 GB in een gestroomlijnde flashdrive (van maar 26 cm3) zonder ruimte te verspillen. Voor extra comfort onderweg is de FastKey met het meegeleverde bandje aan een sleutelhanger of tas te bevestigen.

De LaCie FastKey beschermt gegevens niet alleen met zijn behuizing. Dankzij de meegeleverde AES 256-bit-encryptiesoftware zijn gegevens altijd veilig. Kies de gewenste capaciteit aan encryptie en benader de beveiligde data met een zelfgekozen wachtwoord. Zo zijn bestanden eenvoudig aan collega's en vrienden te geven met de zekerheid dat ze goed beveiligd zijn. Als privacy de hoogste prioriteit heeft, is te kiezen voor encryptie van alle data.

Voor meer opslag- en deelmogelijkheden biedt de LaCie FastKey 4 GB aan online beveiligde opslag via Wuala.

*Prestatie gemeten met de 120GB-versie, met gebruik van een USB 3.0-poort en verschillende benchmarktools. Prestaties kunnen per computer afwijken.

Beschikbaarheid
De LaCie FastKey is verkrijgbaar met een capaciteit van 30 GB, 60 GB en 120 GB via de LaCie Online Store, LaCie Corner en LaCie Resellers+, vanaf 149,99 euro (incl. btw). Ga naar www.lacie.com voor meer productinformatie.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10016




Ingezonden persbericht