Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BEROEMDE PELIKANEN RODERICK EN BLAUWERICK VERHUISD NAAR DIERENRIJK

Gevleugelde beroemdheden krijgen nieuw onderkomen in grootste volière van Europa

Nuenen, vrijdag 19 november 2010 - Afgelopen zomer waren ze even wereldberoemd in Nederland: Roderick, Groenerick en Blauwerick. De drie pelikanen vlogen medio juli weg uit de roofvogelshow van Safaripark Beekse Bergen. Terwijl Roderick en Blauwerick al binnen enkele dagen terugkeerden, is soortgenoot Groenerick nog steeds niet terug. Gisteren verhuisden Roderick en Blauwerick van Safaripark Beekse Bergen naar Dierenrijk. In de grootste volière van Europa die in dit park wordt gerealiseerd, zijn deze vlieggrage vogels goed op hun plek.

Gisteren verhuisden Roderick en Blauwerick van Hilvarenbeek naar Nuenen. In Dierenrijk hebben de BP'ers (Bekende Pelikanen) een onderkomen in de volière van het park gekregen. Dit verblijf moet komend jaar uitgroeien tot de grootste volière van Europa. Parkmanager Martin van Hees: "Dit duo vliegt graag, zo is gebleken. En, omdat Safaripark Beekse Bergen al flink wat pelikanen heeft, wij onze collectie graag iets wilden uitbreiden en hen hier alle vliegruimte kunnen bieden, zijn zij verhuisd". Op www.twitter.com/dierenrijk is te volgen hoe het Blauwerick en Roderick vergaat in Dierenrijk.

Weg uit show

Op zaterdag 17 juli vlogen Roderick, Blauwerick en Groenerick weg uit Safaripark Beekse Bergen. Een dag later keerde Roderick uit zichzelf terug in Hilvarenbeek. Daags daarna wist een boer in het Noord-Hollandse Den Oever Blauwerick te vangen. Groenerick is nog niet teruggekeerd naar het park Hilvarenbeek. Hij wordt regelmatig gesignaleerd in en om het Lettelberterdiep in de provincie Groningen. Pogingen het dier te lokken, liepen op niets uit.
---



Ingezonden persbericht