Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 19-11-2010

AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE: "BOMMENMEISJE" DOET EXCLUSIEF VERHAAL OVER AVONTUUR

AVRO Vrijdagmiddag Live wordt vanmiddag live uitgezonden vanuit Café de Kroon aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Catharina Windemeijer, bekend als het "bommenmeisje" vertelt haar bijzondere en waargebeurde verhaal dat zich afspeelde op 6 september 1971. Schrijver Abdelkader Benali vertelt over het proces Wilders.

Abdelkader Benali vindt dat Mohammed Rabbae de aanklacht tegen Wilders moet intrekken en vertelt waarom. Ook deelt hij mede waarom hij zaterdag gaat schreeuwen om cultuur.

Catharina Windemeijer was groot nieuws op 6 september 1971 toen ze bijna een vliegtuig liet ontploffen omdat ze nietsvermoedend een bom meenam voor een vriend. De kranten stonden vervolgens vol met koppen als; 'Bom-meisje verleid met liefde en hasj. Nederlandse en Peruaanse bijna slachtoffer.' Jaren later schrijft Catharina haar verhaal op in het boek "Het bommenmeisje". In VrijdagMiddag Live doet Catharina exclusief verhaal; ze vertelt voor het eerst over haar avontuur in de jaren '70 en probeert antwoord te geven op alle vragen die er zijn.

Een van de belangrijkste NAVO-toppen sinds jaren start vandaag in Lissabon. Er moet opnieuw gekeken worden hoe deze alliantie in de toekomst om moet gaan met terrorisme, cybercrime en massavernietigingswapens. Jan Mom gaat in gesprek met Hugo Klijn, onderzoeker bij Instituut Clingendael.

Zanger en musicalster Ben Cramer is deze week de cultuurrecensent. Hij bezocht de nieuwe film van regisseur Mike Leigh: "Another Year". Ook bezocht hij de musical "Omdat ik zoveel van je hou" met een selectie uit een eeuw volkstheater en bezocht hij de nieuwe cabaretvoorstelling "Leve de Man van de SVP!" van André Manuel.

In de coffeeshop eerst je clubpas laten zien en dan pas wiet mogen kopen. De regering Rutte is van plan een zogenaamde "wietpas" in te voeren, maar dit voornemen valt niet overal in goede aarde. De Amsterdamse VVD-fractie ziet er gevaar in; de handel zal zich verplaatsen naar de straat. Het Amsterdamse CDA daarentegen vindt het een prima manier om softdrugsgebruik af te remmen. In Vrijdagmiddag Live een verhitte discussie tussen Lex van Drooge (CDA) en Frank van Dalen (VVD).Frits Barend neemt de sportweek door.

Het programma sluit af met het journalistenpanel dat deze week bestaat uit Frits van Exter (hoofdredacteur Vrij Nederland) Paul van Gessel (hoofdredacteur BNR radio) en documentairemaker Mildred Roethof. AVRO Vrijdagmiddag Live: 19 november om 14:00 uur op Radio 1