Ingezonden persbericht


M4N wint FD Gazellen Award

Amsterdam, 19 november 2010 - M4N, Nederlands eerste affiliate marketing netwerk, wint FD Gazellen Award in de provincie Noord-Holland, in de categorie middelgroot. Het familiebedrijf mag zich met deze eerste plaats Gouden Gazelle noemen. De Gazellen Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Financiële Dagblad en zijn een prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland, gerangschikt per provincie en bedrijfsgrootte. Het is het zevende jaar dat het Financiële dagblad deze verkiezing organiseert.

photo
Gistermiddag vond de feestelijke verkiezing plaats in Amstelveen. M4N, opgericht door de twee broers Thomas en Klaas Joosten, boekte vorig jaar een omzet van 12 miljoen euro, een stijging van 177 procent ten opzichte van 2007. 'We profiteren ervan dat steeds meer mensen online kopen' aldus Thomas Joosten. 'Maar een van de belangrijkste redenen voor dit succes zijn onze medewerkers. Door hun kwaliteiten zijn we in staat om een ongekend hoog serviceniveau te bieden.'

Voor M4N is dit niet het eerste lintje van dit jaar. Onlangs werd de negende plaats behaald in de Deloitte Technology Fast50, de ranglijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland en België en het affiliate marketing netwerk is recent ook genomineerd voor de High Growth Awards, waarvan de uitreiking op 23 november 2010 zal plaatsvinden.

Dat M4N een fikse ontwikkeling heeft doorgemaakt de afgelopen jaren is dan ook geen verrassing meer voor Thomas Joosten: 'Dat we snel groeien wisten we al, maar nu zien we ook dat we ten opzichte van andere organisaties erg snelle vooruitgang boeken. Daaruit blijkt dat het in deze tijd helemaal niet zo eenvoudig is om een snelle groei als deze te realiseren. Hier zijn we dan ook erg blij mee en we hopen op deze goede weg te kunnen voortbouwen.'

Criteria FD Gazellen
M4N won de FD Gazellen Award in de categorie middelgroot. De FD Gazellen zijn er in drie categorieën: klein, middelgroot en groot, gerangschikt naar de omzet die er behaald wordt. Om een FD Gazelle te worden moet een bedrijf drie jaar lang minstens 20 procent groeien en geen verlies boeken. Het bedrijf met het hoogste groeicijfer in hun omzetcategorie en provincie mogen zich Gouden Gazelle noemen.

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van gespecialiseerde websites, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten of www.m4n.nl.