Politie Noord- en Oost Gelderland

     Winterswijk - Aangehouden voor oplichting                 

De politie heeft donderdag 18 november een 42-jarige man uit Ede (Gld) en een 27-jarige man uit Arnhem aangehouden voor oplichting. Zij probeerden bij een boekhandel aan de Misterstraat in Winterswijk cartridges in te wisselen zonder bon.


De politie kreeg de melding dat de mannen cartridges hadden ingewisseld zonder bon. Dit was eenmaal gelukt, maar bij de tweede keer kreeg een personeelslid argwaan en schakelde de politie in. De politie heeft de mannen, na een vluchtpoging van beiden, aangehouden op verdenking van oplichting. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze een bekennende verklaring aflegden over de oplichting. De 42-jarige man bekende ook een poging tot diefstal van een doosje pillen bij een natuurwinkel aan de Roelvinkstraat op dezelfde middag. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010169455

     Zelhem - Kettingzagen weg bij winkelinbraak               

Bij een winkel aan de Ambachtsweg in Zelhem is in de nacht van donderdag op vrijdag 19 november ingebroken. Hierbij zijn een aantal kettingzagen weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 02:00 uur via de alarmcentrale de melding van de inbraak. Er was een ruit geforceerd om de winkel binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2010169614

     Borculo - Aanrijding met scootmobiel                      

Op donderdagmiddag 18 november vond er op de kruising van de Lichtenhorst met de Spoorstraat in Borculo een aanrijding plaats tussen een bedrijfsauto en een scootmobiel.


De huldiensten kregen om 15:15 uur de melding van het ongeval. De 26-jarige automobilist uit Borculo wilde vanaf de Lichtenhorst linksaf de Spoorstraat inrijden. Hij zag hierbij de scootmobiel van 51-jarige vrouw uit Borculo over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De vrouw viel op de grond. Haar verwondingen bleken mee te vallen, wel was de vrouw behoorlijk geschrokken. Zij is door het ambulancepersoneel thuis gebracht.


2010169470

     Vorden - Vrouw op straat bestolen van portemonnee         

Een 26-jarige vrouw uit Vorden is donderdagochtend 18 november op de Zutphenseweg in Vorden bestolen van heer portemonnee.


De vrouw liep omstreeks 08:45 uur ter hoogte van een doe-het-zelf winkel toen plotseling een onbekende man op een fiets haar portemonnee uit haar handen pakte en ermee wegfietste. De man kwam vanuit de richting van de Rabobank en verdween in de Burgemeester Galleestraat richting het station. De politie vraagt eventuele getuigen, om contact met haar op te nemen via 0900-8844.


2010169218

     Winterswijk - Brand in veeschuur                          

Op donderdagmiddag 18 november woedde er een brand in een veeschuur op een perceel aan de Moskersdriehuisweg in Winterswijk. Hierbij raakte vijf kalveren gewond. Eén van hen heeft de dierenarts moeten laten inslapen wegens zijn verwondingen.


De brand werd omstreeks 15:30 uur gemeld. De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij een kortsluiting. Door het snelle optreden van de brandweer is de schade enigszins beperkt gebleven.


2010169494

     Regionaal bericht : Belangrijk onderhoud politiecomputers 

Computersystemen in Noord-Oost Nederland krijgen belangrijk onderhoud


De computersystemen van de politie in Noord-Oost Nederland krijgen aanstaande zondag 21 november een belangrijk onderhoud. Het netwerk voor dataopslag wordt dan voorzien van nieuwe software. Hierna is de verwachting dat de systemen stabieler zijn en eenvoudiger zijn te beheren. Het onderhoud maakt deel uit van een reeks geplande onderhoudswerkzaamheden in deze regio.


Het werk gebeurt zondag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. De meeste systemen zijn dan voor de politieagenten buiten gebruik. Uitzonderingen hierop zijn de primaire systemen in de meldkamers en de telefoonsystemen. Aangiftes gaan gewoon door of worden zo mogelijk verschoven naar de komende werkdagen.
Voor het noodzakelijk gebruik van de informatiesystemen kunnen politieagenten uitwijken naar korpsen buiten de regio. De politie verwacht dat de werkzaamheden zonder grote problemen plaatsvinden.

Noot voor redacties