Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 november 2010


Met 1,44 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 39-jarige automobilist uit Almelo raakte vrijdag 19 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdag 19 november omstreeks 04.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Adadwarsstraat in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 39-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,44 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010104231)

Schoonmaakster steelt sierraden

Almelo

Een 32-jarige vrouw uit Almelo werd donderdag 18 november aan gehouden, omdat zij diverse sierraden had gestolen.

Donderdag 18 november werd een 32-jarige vrouw op heterdaad betrapt tijdens het stelen van enkele gouden sierraden in een woning aan de Gagelstraat in Almelo. De vrouw werkte daar als schoonmaakhulp bij een 65-jarige vrouw. De politie werd ingeschakeld en de sierraden werden bij de schoonmaakster aangetroffen. Ze bekende de diefstal. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010103982)

Winkelboef aangehouden

Enschede

Een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd donderdag 18 november aangehouden voor winkeldiefstal.

Donderdagmiddag 18 november omstreeks 16.30 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan het H.J. van Heekplein een onbekende man de winkel verlaten met kleding waar niet voor betaald was. De winkelboef werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man, een 37-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats, werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010104128)

Dronken man aangehouden na zwaaien met bijl

Nijverdal

Een 61-jarige man uit Nijverdal werd donderdag 18 november aangehouden, omdat hij met een bijl aan het rondzwaaien was en passanten bedreigde.

Donderdagavond 18 november omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding dat op de Chopinstraat in Nijverdal een dronken man met een bijl rondliep. De man bedreigde willekeurige passanten. De politie trof de man aan toen hij een bestuurder van een bestelbus aan het bedreigen was. De man, een 61-jarige Nijverdaller, werd aangehouden. In de politieauto uitte de man zware bedreigingen tegen de agenten. In de achtertuin van de 61-jarige werd de bijl teruggevonden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010104141)

Autobrand, politie zoekt getuigen Vriezenveen
Donderdag 18 november is er een autobrand geweest aan de H.J. Meijersstraat in Vriezenveen.

Rond 19.00 uur ontdekte een oplettende buurman een autobrand. Door kordaat optreden kon de brand direct geblust worden en werd erger voorkomen.

Vermoedelijk gaat het hier om brandstichting. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de brandstichting. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Vriezenveen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010104161)

Fietsster gewond bij aanrijding Almelo
Een 49-jarige fietsster uit Almelo raakte donderdag 18 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdag 18 november omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haven Noordzijde in Almelo. Een 30-jarige automobilist uit Enschede reed over de Haven Noordzijde in Almelo. Vermoedelijk was de automobilist afgeleid en merkte een voor hem fietsende vrouw te laat op. De automobilist reed achter tegen de fietsster waarna zij ten val kwam. De fietsster, een 49-jarige vrouw uit Almelo, raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010104162)

Brandend voorwerp bij kinderopvang naar binnen gegooid, politie zoekt getuigen Enschede
Donderdagmiddag 18 november omstreeks 17.15 uur werd bij een kinderopvang aan de Marie de Roodelaan in Enschede een brandend voorwerp naar binnen gegooid. Vermoedelijk door een aantal jongeren, die daar buiten rondhing. Een medewerkster rook een brandlucht en ging in een van de slaapvertrekken kijken. Daar trof zij een rokend voorwerp naast een matras aan. Als het voorwerp op een matras terecht was gekomen, had dit een brand kunnen veroorzaken. Gelukkig sliepen er geen kinderen op dat moment.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of die de jongens kennen die daar rondhingen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (201010479)

Drugsdealer aangehouden
Hengelo
Een 43-jarige vrouw uit Hengelo werd donderdag 18 november aangehouden, omdat zij drugs dealde vanuit haar woning.

De politie kreeg een anonieme tip via meld misdaad anoniem dat er vanuit een woning aan de Robert Stolzstraat in Hengelo drugs werd gedeald. Donderdag 18 november zagen agenten enkele personen drugs kopen bij de vrouw. Een van hen was zelfs minderjarig. De vrouw werd aangehouden in haar woning. In de woning werden 34 zakjes met drugs aangetroffen. De 43-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010072980)

Nepcollectant actief bij winkeliers in Almelo Almelo
Een onbekende man collecteert onder het mom van een Sinterklaasactie geld bij winkeliers in Almelo. Hij vraagt de winkeliers een bijdrage te geven zodat er een aantal zwarte pieten in de winkelstraat gaan rondlopen rond Sinterklaas. Het vermoeden bestaat dat deze onbekende man een oplichter is. De man had het volgende signalement: . Ongeveer 40-45 jaar oud
. Hij droeg een zwarte fleece jack en een bruine ribbroek Wellicht zijn er mensen die zelf zijn benaderd door deze man of de man kennen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010104007)

Resultaten actieweek politie cluster West Rijssen / Wierden / Nijverdal Donderdag 18 november heeft de politie in samenwerking met de vreemdelingenpolitie, arbeidsinspectie, sociale recherche, Douane en brandpreventie van de gemeente Hellendoorn een controledag georganiseerd. De controle vond plaats tussen 14.00 uur en 21.00 uur. Tien eetlocaties werden getoetst op arbeid, veiligheid, belasting en uitkeringsfraude. In een van de locaties werd een persoon aangetroffen die zwart werkte, vier locaties waren in bezit van illegale sterke drank.

In Rijssen en Wierden werden gestalde fietsen op diefstal gecontroleerd. Op het station in Wierden werd een als gestolen geregistreerde fiets aangetroffen. Op het station in Rijssen werden twee als gestolen gesignaleerde fietsen aangetroffen. Een van deze fietsen werd opgehaald door een 18-jarige man uit Rijssen. Hij werd aangehouden door de politie. Op het politiebureau bekende de man de fietsendiefstal. De politie tracht de rechtmatige eigenaren van de fietsen te achterhalen.

De politie heeft tussen 15.30 uur en 17.30 uur een verkeerscontrole op de Welleweg in Rijssen en Oranjestraat in Holten 18 processen-verbaal uitgeschreven. Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, niet hands-free telefoneren, het overschrijden van de maximum snelheid en diverse andere overtredingen.

Actieweek
De politie in cluster West (Rijssen / Holten / Hellendoorn / Wierden) houdt van 15 tot en met 20 november een actieweek. Op basis van signalen van inwoners van de gemeenten worden de controles gehouden. De actieweek moet bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in cluster West. (2010104125, 2010104182, 2010104122)

Noot voor redacties

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Computersystemen in Noord-Oost Nederland krijgen belangrijk onderhoud De computersystemen van de politie in Noord-Oost Nederland krijgen aanstaande zondag 21 november een belangrijk onderhoud. Het netwerk voor dataopslag wordt dan voorzien van nieuwe software. Hierna is de verwachting dat de systemen stabieler zijn en eenvoudiger zijn te beheren. Het onderhoud maakt deel uit van een reeks geplande onderhoudswerkzaamheden in deze regio.

Het werk gebeurt zondag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. De meeste systemen zijn dan voor de politieagenten buiten gebruik. Uitzonderingen hierop zijn de primaire systemen in de meldkamers en de telefoonsystemen. Aangiftes gaan gewoon door of worden in uiterste gevallen verschoven naar de maandagochtend. Voor het noodzakelijk gebruik van de informatiesystemen kunnen politieagenten uitwijken naar korpsen buiten de regio. De politie verwacht dat de werkzaamheden zonder grote problemen plaatsvinden.
---


Politie Twente