Gemeente Rotterdam



2010 | 42

Collegevergadering van

16 november 2010

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Collegewoordvoerder: Mark de Boer

Telefoon: 010-267 2183

Burgemeester

1

16-11

Het College heeft kennisgenomen van het verslag van het werkbezoek van de burgemeester aan Noordrijn-Westfalen op 16 en 17 september 2010.

2

16-11

Het college heeft kennisgenomen van het verslag van het bezoek van dhr. R.F.M. Lubbers als voorzitter van de Rotterdam Climate Initiative Council aan Shanghai op

9 - 15 oktober 2010.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

02-11

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de wijzigingsvoorstellen van de stadsregio Rotterdam in de regionale huisvestingsverordening. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op ervaringen met toepassing van de urgentieregeling en de gevolgen van het besluit van de Europese Commissie betreffende staatssteun aan woningcorporaties.

2

16-11

Het college stelt de raad voor de deelgemeentegrens tussen Charlois en Feijenoord aan te passen en de buurtbegrenzingen binnen de deelgemeenten Charlois en Feijenoord te wijzigen.

3

16-11

Het college heeft naar aanleiding van het advies van de raadscommissie Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte een herzien raadsvoorstel met ontwerpbesluit voor het bestemmingsplan "Noordereiland" vastgesteld, waarin de eerder aangegeven bouwmogelijkheid op het Jan Eleveldterrein is vervallen. Dit naar aanleiding van het advies van de commissie Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte d.d. 15 september 2010.

Wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie

1

16-11

Op woensdagavond 1 december 2010 organiseert het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) in samenwerking met het Bundesverband Öffentlicher Binnenhäfen (BÖB) een parlementaire avond in de Landtag van Noordrijn-Westfalen (NRW) in Düsseldorf. Wethouder Baljeu is hierbij aanwezig en is een van de sprekers.

Wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

16-11

Het college stelt de raad voor de Verordening eigen bijdrage maatschappelijke opvang vast te stellen. De verordening regelt het innen van de eigen bijdrage.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte

1

16-11

Burgemeester en wethouders hebben de nieuwe schadetarieven voor 2011 bij ingravingen in verharding vastgesteld.

2

16-11

Het college heeft het Meerjarenprogramma buitenruimte 2011-2014 voor de binnenstad vastgesteld. Hierbij zijn ondermeer middelen beschikbaar gesteld voor de herinrichting van de Parkkade, de Meent, de randen van het Schouwburgplein en het Stadhuisplein.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid N. El Ouali (GroenLinks) over middelbaar onderwijs in Hillegersberg-Schiebroek


*

het raadslid A. Bonte (GroenLinks) over het aantal fietsklemmen bij het Centraal Station


*

de raadsleden A.S. Mosch (Leefbaar Rotterdam) over Straatracers in Waalhaven


*

het raadslid drs. A.N. Molenaar (Leefbaar Rotterdam) over de organisatie van het nieuwjaarsfeest