Ingezonden persbericht


19 november 2010

VVV Nederland steunt Ronald McDonald Kinderfonds in jubileumjaar Sinterklaas overhandigt Robert ten Brink cheque van E 25.000

Ambassadeur Robert ten Brink nam vrijdag namens het Ronald McDonald Kinderfonds een cheque van E 25.000 in ontvangt van de VVV. Met de verkoop van jubileumfietsroutes heeft de VVV het Kinderfonds dit jaar gesteund. De cheque werd in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord overhandigd door niemand minder dan Sinterklaas en Kees van Wijk, directeur VVV Nederland.

De VVV viert in 2010 haar 125-jarig bestaan. Het Ronald McDonald Kinderfonds is als goed doel aan dit jubileum gekoppeld. Afgelopen jaar waren er ruim honderd verschillende jubileumfietsroutes te koop in alle VVV vestigingen. De fietsroutes liepen door heel Nederland en een aantal routes kwam langs Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties. Per verkochte route ging E1, naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarnaast stond in alle VVV-vestigingen een collectehuisje ten bate van het Kinderfonds.

De opbrengst komt ten goede aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.

VVV Nederland
In 1885 opende VVV Nederland de eerste vestiging in het Zuid-Limburgse Valkenburg aan de Geul. Nu is de VVV als oer-Hollands merk niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld en van het internet. VVV Nederland ontwikkelt 'VVV' tot een toonaangevend merk op het gebied van recreatie, toerisme en vrije tijd in Nederland, ondersteunt een netwerk van professionele VVV organisaties en exploiteert een uitgekiend assortiment cadeaubonnen.



Ingezonden persbericht