Ingezonden persbericht



()

Nijmegen, 19 november 2010

Persbericht voor evenement, excursie, volwassenen en jeugd

Knutsel een hert en doe een GPS-tocht !

Activiteiten in kerstvakantie voor bedrijfsuitjes, vrienden, families en kinderen

Helemaal in de kerstsfeer, kun je in het Natuurmuseum een mooi hert knutselen. En je eigen sneeuw landschap. We maken het extra gezellig met een opgezette 'bambi', ree, vos, wild zwijn, vogels etc.

Verder kun je in onze tentoonstellingen een rondleiding krijgen of leuke speurtochten doen. Bijvoorbeeld tussen 250 'gekke' dieren, van over de hele wereld. Die dieren kwam Darwin tegen op zijn ontdekkingsreizen. Deze tentoonstelling over biodiversiteit heet Beestachtig ! Je kunt ook met stenen en mooie tekeningen leren over hoe het zit met Het Klimaat. Bij ons kom je van alles te weten over het broeikaseffect, zonnevlekken, dijken en veel meer!

En in ons Bezoekerscentrum Gelderse Poort beleef je van alles over de unieke heuvels en rivier bij Nijmegen. Via prachtige opgezette dieren en computers ontdek je welke dieren waarom waar leven. Ook gaat het over de balans tussen natuur, klimaat & mens.

Als je lekker naar buiten wilt, kan dat met een digitale gids. Je huurt dan een GPS apparaat, dat je in 10 minuten van de Nijmeegse winkels naar de natuur brengt. Daar geeft het apparaat tekst en foto's over de planten en dieren die je ziet, in de uitgestrekte wildernis langs de rivier en de heuvels. Reserveren van de GPS is noodzakelijk. Huur 5 euro, borg 25 euro en niet beschikbaar op zondag.

Check de site voor ontdekkingstochten, heuvelexpedities, hertensafari's en ganzenexcursies in 2011.

Het Natuurmuseum is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Oudjaarsdag open vanaf 14:00u. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Entree is ¤ 4,- voor volwassenen, ¤ 2,50 voor kinderen en ¤ 3,- voor 65+. Museumkaart gratis. Groepen krijgen korting, maar wel graag aanmelden. Zie ook www.natuurmuseum.nl.

()

Noot voor redacties