Werelduurrecordhouder Maas van Beek doet aanval op parallelhandel


Uniek landelijk webshop systeem in fietsenbranche

BARNEVELD, 20101119 -- Vroeger deed ik er als wielrenner zelf ook aan mee hoor. Door met meerdere renners, met de auto lange ritten te maken naar verkopers van goedkopere fietsen en onderdelen. Maar eigenlijk vond ik het toen ook al een beetje "sneu" voor de plaatselijke dealer die mij toch altijd heel goed bijstond in service en garantie, zegt de Barnevelder (en Werelduurrecordhouder achter de derny (UCI-66.288km) en ondernemer in trapskelters.

Nu zijn het de landelijke internet webwinkels die het de dealers nog moeilijker maken hun klanten vast te houden en laat staan terug te halen. Maar hiertegen bedacht mijn compagnon en mede eigenaar van www.nonstopwebshops.com Johnny van der Stouwe een geniaal systeem, waarmee we een landelijk dekkend dealer webshop systeem gaan lanceren zegt Maas vol trots over zijn compagnon en vriend.

Ik ga nu dus eens geen aanval op records doen maar een aanval tegen de parallelhandel in de fietsenbranche. Zodoende willen we alle dealers de kans geven om te "overleven", want vele ondernemers in deze branche zijn met de enorme opkomst van het internet al failliet gegaan of hebben het erg moeilijk. Dit ten spijt van de generaties lang opgebouwde, vertrouwde klantenbindingen.

Morgen zullen 3000 rijwielhandelaren een brief ontvangen met uitleg hoe het systeem werkt. In grote lijnen komt het erop neer dat iedere dealer een hele mooie professionele webshop met eigen logo wordt aangeboden welke voor slechts ¤25 per maand bij ons kan worden gehuurd. In deze webwinkel staan ongeveer 30.000 artikelen van nagenoeg alle merken vanuit de fietsenbranche.

Door een bundeling van honderden dealerkrachten via dit webshop-netwerk-systeem over de gehele Benelux en Duitsland kan uiteindelijk de consument tegen concurrerende prijzen zijn producten bij zijn vertrouwde dealer in zijn eigen woonplaats bestellen. De consumenten zullen dit zeer op prijs stellen want ook voor de vertrouwde service en garantie van de online bestelde producten kunnen ze gewoon bij hun dealer terecht. Als men een product niet zelf kan monteren zal de dealer hun klanten hier graag mee helpen. Nu worden er (terecht) bij veel dealers borden opgehangen met het weren van klanten die tegen parallelhandels prijzen hun fietsen/onderdelen elders hebben gekocht. Met deze bundeling van de dealerkrachten zullen de borden verwijderd kunnen worden besluit van Beek.

nonstopwebshops.com