Fun Genk op vrijdag 19 november weer open na wateroverlast

15/11/2010 13:46

FUN BELGIUM NV

De watersnood trof vorige zaterdag ook de winkel van vrijetijdsketen Fun in Genk. Vlak voor de winkel openging, stortte het dak in als gevolg van de wateroverlast. "In volle eindejaarsperiode is dat een forse tegenslag", zegt Bart Coeman, voorzitter van Fun, "maar het belangrijkste is dat er nog niemand in de winkel aanwezig was en dat er dus ook geen slachtoffers zijn gevallen." Ondertussen werkt Fun met man en macht om de hinder voor de klanten tot een minimum te beperken. Klanten kunnen uiteraard terecht in de andere Limburgse winkels in Hasselt, Heusden-Zolder en Lommel en in het nabije Sint-Joris-Winge. Bovendien gaan komende vrijdag op dezelfde site aan de Bosdel in Genk al de deuren open van een tijdelijke winkel waarin alle producten voor de klanten beschikbaar zijn.

Materiële schade

Op 11 november zette het bezoek van Funterklaas aan de Fun winkels de toon voor veelbelovende eindejaarsdrukte bij vrijetijdsketen Fun: duizenden kinderen kwamen er een snoepzakje en een verrassing ophalen. De medewerkers van Fun maakten zich vorige zaterdag dan ook op voor een nieuwe drukke dag. Vlak voor de winkel in Genk de deuren opende, sloeg echter het noodlot toe: de aanhoudende regen had voor een dusdanige druk op het dak gezorgd dat een gedeelte ervan boven het centrale deel van de winkel instortte. "Gelukkig vielen er geen slachtoffers of gewonden", benadrukt Bart Coeman. "We moeten enkel de tegenslag van de materiële schade verwerken." Fun heeft daar alvast geen gras laten over groeien. Meteen heeft iedereen de mouwen opgestroopt om in eerste instantie de klanten te verwittigen en door te verwijzen naar de andere Fun winkels. Bovendien is dadelijk beslist om in een aanpalend pand aan de Bosdel rekken te plaatsen en om alle niet beschadigde producten naar daar over te brengen."

Zo min mogelijk hinder voor de klanten

De deuren van de tijdelijke noodwinkel, op een oppervlakte van een kleine 1.500 vierkante meter, gaan al volgende vrijdag 19 november open. En wat meer is: er is meteen ook geprobeerd om het unieke concept van de Fun winkels, met een centrale marktplaats en diverse shops in the shop ook naar daar over te brengen. "De klant zal ook in de noodwinkel de unieke belevenis van het shoppen bij Fun niet moeten missen", geeft Bart Coeman aan. "Het is hartverwarmend om vast te stellen hoezeer onze medewerkers zich inspannen om de hinder die het gevolg is van deze tegenslag voor de klanten tot een minimum te beperken."

Over FUN

Fun is één van de grootste spelers in de vrijetijdsmarkt in België. Fun brengt vernieuwing in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school en seizoensproducten waaronder Halloween en Kerstdecoratie. In de Fun winkels zijn de herkenbare shop-in-the-shop concepten terug te vinden: Disney Plaza, PlopsaShop, Standaard Bookshop en Mexx-shop. Fun werd opgericht door de familie Coeman en groeide via een snelle expansie en een partnership met de beursgenoteerde investeringsgroep Mitiska uit tot één van de grootste winkelketens in de markt van de vrijetijdsbesteding. Fun heeft momenteel 32 vestigingen en plant elk jaar 2 tot 3 bijkomende winkels te openen. De winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2.000m². Fun stelt meer dan 400 mensen tewerk. Fun realiseert een jaaromzet van 85 miljoen euro.

Fun, daar begint de pret.