VerkeersInformatieDienst

Zeer ernstige verkeershinder tijdens weekendwerkzaamheden A6

18 november 2010, 13:10
Het komend weekend van vrijdag 19 november 21:00 uur tot maandag 22 november 05:00 uur voert Rijkswaterstaat asfaltwerkzaamheden uit aan de A6 tussen knooppunt Muiderberg en Almere Stad-West. Weggebruikers moeten rekening houden met minder en versmalde rijstroken, een snelheidsbeperking en een fors langere reistijd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van Spoedaanpak A1/A6 Diemen - Muiderberg - Almere Stad-West. Er wordt een spitsstrook aangelegd richting Almere. Naar verwachting gaat deze spitsstrook in het voorjaar van 2011 open voor het verkeer. De Spoedaanpak resulteert in een betere doorstroming van het verkeer en verbeterde bereikbaarheid van Amsterdam, Schiphol, Almere, Amersfoort, Utrecht en Oost-Nederland. Tijdens de werkzaamheden moeten weggebruikers op de A6 rekening houden met twee rijstroken richting Almere en een rijstrook richting Amsterdam, een snelheidsbeperking van 70 km per uur en een fors langere reistijd. Tijdens het weekend zijn de toe- en afritten Muiderberg (1), Almeerderzand (2) en Almere Stad-West (3) van de A6 richting Almere en enkele verbindingswegen tussen de A1 en de A6 afgesloten.

Tijdens de werkzaamheden wordt grote drukte verwacht op de A6, de A1 en op de omleidingsroutes. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed te letten op de actuele informatie boven en langs de weg. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Het verkeer tussen Hilversum/Amersfoort en Almere/Lelystad wordt in beide richtingen omgeleid via de A27. Het verkeer vanuit Amsterdam naar Almere/Lelystad wordt omgeleid via de A1 en A27. De VerkeersInformatieDienst verwacht op de omleidingswegen dan ook de nodige vertraging en adviseert weggebruikers komend weekend de verkeersinformatie nauwlettend te volgen.