Ingezonden persbericht


DiaconAction 2010: Dubbele winst

Utrecht - 18 november 2010 - Van 19 tot en met 21 november komen jongeren uit heel Nederland in actie om iets te betekenen voor mensen in hun omgeving. Schrobben, tuinieren, spelletjes spelen en zingen, het gebeurt allemaal tijdens het jaarlijkse 'DiaconAction'-weekend. DiaconAction is een sociaal-diaconaal project van Jong Katholiek. om jongeren te stimuleren hun katholieke geloof handen en voeten te geven.

Susanne van den Berk is jongerenwerkster in bisdom Den Bosch en vindt DiaconAction een goede kans om "met jongeren samen de handen uit de mouwen te steken voor de medemens en gezellig samen bezig te zijn." Van den Berk: "Het geeft veel voldoening om je steentje bij te kunnen dragen, ook al is het maar in het klein. Alle beetjes helpen! Het meedoen aan DiaconAction is op die manier goed voor de verbondenheid in de jongerengroep én voor de verbondenheid met de medemens. Dubbele winst dus!"

Door middel van verschillende activiteiten zetten jongeren zich belangeloos in voor anderen. De deelnemers maken op deze manier kennis met de inhoudelijke kant van het kerkelijke begrip 'diaconie'. De jongeren bedenken en organiseren zelf een actie, dat kan van alles zijn. Denk aan: tuinieren, het opknappen van een ontmoetingsplek, het organiseren van een muzikale middag, koffie schenken of een spelletjesmiddag in het bejaardenhuis.

DiaconAction staat open voor deelname van alle jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 30 jaar, ongeacht de religieuze achtergrond. DiaconAction is een initiatief van Jong Katholiek, de jongerenafdeling van het Secretariaat van de Rooms-Katholieke Kerk. Voor meer informatie kunt u terecht op www.jongkatholiek.nl/diaconaction

EINDE PERSBERICHT

18 november 2010 - Secretariaat rkk - afdeling Pers & Communicatie

-----------------------
Secretariaat

Van het rooms-katholiek kerkgenootschap in nederland