Roparunnerstad 2010: Zele uit België 19/11/2010 21:41

Stichting Roparun Evenementen

De Belgische plaats Zele is vrijdagavond verkozen tot Roparunnerstad van 2010. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd bekendgemaakt tijdens het gala van Stichting Roparun in de Laurenskerk in Rotterdam. Bij deze verkiezing mogen de deelnemende teams aan de Roparun stemmen op de gemeente die in hun ogen de leukste doorkomst heeft georganiseerd. De tweede plaats was voor de gemeente Woensdrecht voor de doorkomst in Ossendrecht en de derde plaats was voor Bergen op Zoom. Zele heeft nu voor de derde keer gewonnen en mag zodoende de wisseltrofee houden.

Aan de verkiezing is een geld bedrag gekoppeld. De winnaar ontvangt 50.000 euro, de nummer twee 25.000 euro en de nummer drie 12.500 euro. Het geld dient gebruikt te worden ter ondersteuning van een doel binnen de gemeentegrenzen dat voldoet aan de doelstelling van Stichting Roparun, namelijk zorg aan mensen met kanker.

Verschillende gemeenten langs de 520 kilometer lange route organiseren allerlei feestelijkheden om de doorkomst voor de deelnemers gezellig te maken. Jacco Zanstra, voorzitter van Stichting Roparun Evenementen: "Wij vinden het geweldig dat steeds meer gemeenten de moeite nemen om de doorkomst voor de teams bijzonder te maken. Wij weten dat het door de deelnemers, die af en toe echt stuk zitten door het vele afzien, erg gewaardeerd wordt".

Dit jaar waren de genomineerden: Bertry en Saint Sauveur uit Frankrijk, Antwerpen, Opstal/Buggenhout en Zele uit België, en Barendrecht, Bergen op Zoom, Heijningen, Hoogerheide, Klaaswaal, Numansdorp, Ossendrecht, Oud-Beijerland, Steenbergen en Westmaas uit Nederland.

Tijdens het Roparun gala worden door de organisatie symbolisch de cheques overhandigd aan de doelen die uit de opbrengst van de Roparun 2010 ondersteuning hebben ontvangen. De vertegenwoordigers van deze doelen worden tijdens het gala in het zonnetje gezet. Het gaat hierbij om allerlei doelen die gericht zijn op zorg aan mensen met kanker.

"Soms gaat het om grote bedragen die bestemd zijn voor de inrichting van een inloophuis of hospice, maar soms ook om kleinere bedragen voor heel concrete zaken, zoals het leveren van infuuspompen, opklapbedden of hoofdhuidkoelers. En aangezien we een organisatie zijn met deelnemers uit België, Frankrijk en Nederland steunen we ook doelen in deze drie landen", aldus Peter van der Noord, voorzitter van Stichting Roparun Palliatieve Zorg.

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Afgelopen jaar werd er meer dan 4,6 miljoen euro opgehaald. Sinds het begin in 1992 is al meer dan 40 miljoen euro bij elkaar gelopen en dit alles onder het motto "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

De twintigste editie van de Roparun vindt plaats tijdens het Pinksterweekend met de start op zaterdag 11 juni in Parijs en de finish op maandag 13 juni Tweede Pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam. Kijk voor meer informatie en voor alle ondersteunde doelen op www.roparun.nl





http://www.roparun.nl