Utrechtse DJ schrijft boek over online daten


UTRECHT, 20101119 -- De Utrechtse club DJ Joe Nathan (39), bekend van o.a. Club Havana en Zussen, heeft onder het pseudoniem RPBlog een boek geschreven: "Alles weten over online daten". Het boek, dat morgen verschijnt, heeft een opmerkelijk achterliggend verhaal.

Begin april 2010 schreef de DJ / conceptontwikkelaar / copywriter zich, onder de nickname RPBlog, in op een bekende, grote datingsite met een plan: opvallen door een maand lang dagelijks in zijn profieltekst te schrijven over zijn bevindingen rond online daten. Dat werkte. RPBlog en zijn dagelijks groeiende profieltekst werden een begrip. Zijn profiel bleek niet alleen op te vallen in lengte. RPBlogs mannelijke kijk op online dating bleek voor veel vrouwen verrassend interessant en leverde een stroom aan positieve reacties op. Regelmatig werd geopperd dat "alle mannen deze stukjes moeten lezen, omdat ze er dan hopelijk iets van opsteken."

Na een maand dagelijks schrijven ging de auteur op veler verzoek door met het schrijven van stukjes. Enkele weken later bereikte zijn profieltekst de limiet van 100.000 leestekens, zo'n 40 pagina's op A4 formaat. Na drie maanden bloggen kreeg de schrijver een plek op de website in de vorm van een eigen column. "De stukjes van RPBlog bieden veel van onze members een verhelderend inzicht, of houden op een positieve manier onze members een spiegel voor", aldus de directie van de datingsite.

"Alles weten over online daten" bevat alle `RPBlogs' van de eerste drie maanden. Ongecensureerd en inclusief een aantal niet eerder gepubliceerde stukken. De columns zijn luchtig geschreven, persoonlijk maar met de nodige zelfspot, onderhoudend en volgens vele online daters hilarisch herkenbaar.

RPBlog - "Alles weten over online daten" verschijnt 19 november 2010 bij Uitgeverij Unigroove en wordt getipt als het ideale decembercadeau voor singles.





Ingezonden persbericht