MKB: "Design boven Vindbaarheid"


AMSTERDAM, 20101119 -- Steeds meer bedrijven zijn bewust van de voordelen van een goed vindbare website, maar geven het nog niet de prioriteit die het zou moeten krijgen. De interesse voor zoekmachine-optimalisatie bij de houders van websites is te laag. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse bedrijvenportal bedrijvenuitnederland.nl

Van de ondervraagde bedrijven die over een website beschikken, verkiezen de meesten het design van de website boven de vindbaarheid. "Een gemiste kans voor veel bedrijven" zegt het Amsterdamse webdesign bureau Oimedia. "Een goed vindbare website leidt tot meer bezoekers en dus meer potentiële klanten. Daarnaast scheelt een goed vindbare website in de promotiekosten".

De onderzoeksvragen waren gericht op de mening en kennis van bedrijven die een eigen website gebouwd hebben of dit hebben uitbesteed. De antwoorden liepen vrij uiteen. Zo bleek een deel van de ondervraagden niet op de hoogte van de eisen van zoekmachine-optimalisatie. Onder de ondervraagden die zelf de website hebben gebouwd, werd de basiskennis vaak als goede kennis beschouwd. Een tweede conclusie luidde dat bedrijven die een website uitbesteden vaak vertrouwen op de expertise van een bedrijf.

Gelukkig bleek ook dat een groeiend aantal bedrijven bewust zijn van de mogelijkheden van het internet, zoals het online aanmelden van het bedrijf bij verschillende gratis promotie websites zoals BedrijvenuitAmsterdam.nl.

---

BedrijvenuitNederland.nl biedt een compleet overzicht van alle bedrijven, diensten en specialisten per plaats in Nederland. Via het portaal kunnen consumenten direct contact opnemen, offertes aanvragen of een beoordeling schrijven over de Nederlandse bedrijven.