Tennant Company zet de zaken recht over haar bewezen ec-H2O™ technologie voor vloerboeners

MINNEAPOLIS (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20101119 --

Tennant Company (NYSE: TNC), een wereldleider in het ontwerpen, produceren en marketen van oplossingen die helpen bij het creëren van een schonere, gezondere wereld, heeft haar concurrenten laten weten dat het achter de eigen ec-H2O technologie staat en dat het deze industrieleidende technologie zal verdedigen tegen misleidende claims tegen de reinigingseffectiviteit. Deze aankondiging is een reactie op een recent persbericht van Nilfisk-Advance, een divisie van NKT Holding A/S, en daaraan gerelateerde uitspraken die de effectiviteit van Tennants elektrisch geconverteerde watertechnologie in diskrediet proberen te brengen.

Nilfisk-Advance beweerde dat een onderzoek waarvoor zij opdracht hadden gegeven heeft aangetoond dat de ec-H2O technologie van Tennant voor vloerboeners “niet beter werkte dan kraanwater” en dat het niet zo goed werkte als reinigingsmiddelen terwijl het onderzoek in feite de ec-H2O technologie alleen maar heeft getest op ondergronden met een petroleumbasis. Tennant beweert niet dat haar chemicaliënvrije reinigingstechnologie effectief is op dergelijke ondergronden op petroleumbasis en heeft voortdurend aangeraden daarvoor een chemisch reinigingsmiddel te gebruiken, zoals Tennant FaST™ 965. Tennant eist dat Nilfisk-Advance onmiddellijk stappen onderneemt om de verspreiding van deze misleidende uitspraken te stoppen.

“We blijven innovatieve technologieën en oplossingen ontwikkelen en op de markt brengen, en verwachten de concurrentiestrijd aan te moeten gaan nu we steeds succesvoller worden in de markt”, aldus Chris Killingstad, President en CEO van Tennant Company. “We zullen onze technologieën, producten en ons merk fel beschermen tegen valse en/of misleidende uitspraken.”

Tennant Company’s ec-H2O is een revolutionaire technologie die water elektronisch converteert naar een superieur reinigingsmiddel dat net zo goed of zelfs beter reinigt dan traditionele multifunctionele chemische reinigingsmiddelen en lagere totale eigendomskosten en veiligheidsvoordelen biedt. De meeste toepassingen voor boenmachines zijn op dit moment multifunctionele reinigingsmiddelen. Het gebruik van ec-H2O vermindert daarnaast ook nog eens de impact op het milieu die reinigingswerkzaamheden hebben met tot wel 98 procent volgens een onderzoek uitgevoerd door EcoForm, een toonaangevend analysebedrijf op het gebied van techniek en milieu gevestigd in Tennessee (VS). Tennants ec-H2O technologie is al 29 maanden op de markt. Gedurende deze periode heeft de ec-H2O technologie vele prestigieuze prijzen en certificaten gekregen, waaronder te zijn genoemd als één van de 100 meest technologisch significante producten in 2008 door R&D Magazine en het ontvangen van de European Business Award voor bedrijfsinnovatie van het jaar in 2009.

Onderzoeken door derden in opdracht van Tennant hebben de prestatie van de ec-H2O technologie bevestigd. In een witboek voorbereid door Aspen Research Corporation uit St. Paul, Minnesota (VS), hebben wetenschappelijke onderzoekers van Aspen hun eerste testbevindingen als volgt samengevat: “Tests uitgevoerd door Aspen Research sinds 2006 hebben keer op keer aangetoond dat het water-elektrolyseproces [ec-H2O] net zo goed of zelfs beter reinigde dan in de industrie geaccepteerde multifunctionele reinigingsmiddelen.” Het onderzoek noemde ook andere voordelen die werden gemeld door klanten die ec-H2O hebben getest, waaronder meldingen zoals “…verwijdering van meer vuil van de vloer, minder onplezierige geur in de afvaltanks van de boener, er bleef geen residu achter op een sterk geboende vloer en de vloer droogde sneller op.”

Daarnaast hebben Elliott Affiliates of Baltimore, Md. (VS), in 2010 een gecontroleerd onderzoek uitgevoerd in verschillende omgevingen in een Amerikaanse bottelfabriek, waarbij de effectiviteit van een boenmachine die gebruik maakte van ec-H2O technologie werd vergeleken met een boenmachine die gebruik maakte van chemicaliën. Het resultaat van het onderzoek was als volgt: “De Tennant ec-H2O vloerboener leverde meer ATP- (adenosine trifosfaat) en bacterievermindering en het resultaat zag er beter uit en was duurzamer dan bij de vloerboener die gebruik maakte van een bepaald chemisch reinigingsmiddel.”

Deze onderzoeken zijn beschikbaar op de website van Tennant: www.tennantco.com.

Uiteindelijk komt de beste waardering van de klanten van Tennant die op succesvolle en kostenbesparende wijze gebruik maken van de ec-H2O technologie voor reinigingswerkzaamheden in de detailhandel, gezondheidszorg, het onderwijs en andere commerciële en industriële omgevingen. Het vertrouwen dat klanten hebben in deze bewezen technologie heeft bijgedragen aan de sterke financiële prestatie van Tennant. In het inkomstenrapport van 26 oktober 2010 meldde Tennant een jaar op jaar recordomzet van $63 miljoen uit boenmachines die zijn voorzien van ec-H2O technologie.

Over Tennant Company

Het in Minneapolis gevestigde Tennant Company (NYSE: TNC) is een wereldleider in het ontwerpen, produceren en marketen van oplossingen die helpen bij het creëren van een schonere, gezondere wereld. Het productassortiment bestaat uit apparaten voor het onderhouden van oppervlakken in industriële en commerciële omgevingen en omgevingen in de buitenlucht; chemicaliënvrije technologieën, en speciale deklagen voor oppervlakken voor het beschermen, het herstel en het verbeteren van vloeren. Tennants wereldwijde veldservicenetwerk is de grootste in de industrie. Tennant heeft productiefaciliteiten in Minneapolis, Minn. (VS); Holland, Mich. (VS); Louisville, Ky. (VS); Uden, Nederland; Falkirk, Verenigd Koninkrijk; São Paulo, Brazilië; en Sjanghai, China, en verkoopt direct producten in 15 landen en via distributeurs in meer dan 80 landen. Kijk voor meer informatie op: www.tennantco.com.

Over EcoForm

Ecoform is een toonaangevend technisch analysebedrijf in de Verenigde Staten dat zich richt op de milieuprestatie van bedrijven en hun producten en processen. Het team, dat is opgericht in 2006, maar is gebaseerd op de gecombineerde 50 jaar ervaring van haar leden opgedaan bij verschillende bedrijven en universiteiten zoals het Center for Clean Products van de Universiteit van Tennessee, brengt een unieke mix van vaardigheden om bedrijven te helpen wat betreft het milieu en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. www.ecoform.com

Over Aspen Research Company

Aspen is een bedrijf op het gebied van R&D-diensten met unieke capaciteiten en uitvoerige kennis van wetenschap en materialen. Aspen is opgericht in 1986 om interdisciplinair wetenschappelijk advies te bieden. Het bedrijf, dat is gevestigd in St. Paul, Minnesota (VS), heeft meer dan 70 werknemers in dienst. www.aspenresearch.com

Over Elliott Affiliates

Elliott Affiliates Ltd., Baltimore, Md. (VS), heeft meer dan 40 jaar ervaring in advies op het gebied van dienstverlening voor de bouwsector en biedt onderzoeksdiensten aan bedrijven, met name op het gebied van groen en duurzaam reinigen. www.ealtd.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Tennant Company
Contactpersoon investeerders:
Tom Paulson, 763-540-1204
Vice President en Chief Financial Officer
of
Contactpersoon media:
Kathryn Lovik, 763-540-1212

Director, Communications

Ticker_symbol NYSE:TNC
ISIN US8803451033