Politie Limburg-Noord

Police Experience Day voor jongeren


Datum: 10-09-2010
Tijd bericht: 09:02
Plaats: Zuid-Nederland
Kruip in de huid van de politie!
Police Experience Day voor jongeren

Zes politiekorpsen in Zuid-Nederland organiseren op zaterdag 20 november de Police Experience Day. Een dag vol actie. Een dag waarop middelbare scholieren en andere jongeren kunnen voelen wat het betekent om te handelen als een agent en een situatie te zien door diens ogen.

Jonge mensen die interesse hebben voor werken bij de politie zullen die dag aan den lijve ervaren hoe is het om iemand aan te houden. Om tussenbeide te komen bij een ruzie. Om te schieten met scherp. Om jezelf te moeten verdedigen. Ervaren politiemensen dagen hen uit om het beste uit henzelf te halen.

Het evenement is niet nieuw. De afgelopen jaren werd het al met veel succes georganiseerd door de politie Midden en West Brabant. Dit is zo goed bevallen dat nu heel Zuid-Nederland meedoet. Want er is nog steeds behoefte aan nieuwe agenten. Al was het maar omdat er ook personeel met pensioen gaat.

Politiebaan
Politiemensen staan altijd paraat. Ze lossen problemen op als mensen het niet meer zelf willen of kunnen. Dat kan heftig zijn en vergt veel van ze. Werken bij de politie betekent een actieve en afwisselende baan, met avontuur, discipline, specialisatie, teamwork en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Politie voor iedereen
Werken bij de politie is werken in een zeer diverse maatschappij. Daarom wil de politie een goede werkgever zijn voor een grote diversiteit van mensen. Of je nu man, vrouw, allochtoon, autochtoon, homo of hetero bent: je bent welkom bij de politie mits je aan de eisen voldoet.

Aanmelden
Op www.kombijdepolitie.nl staat in het menu 'Agenda' alle informatie over de dag en hoe men zich kan inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt dus snel inschrijven is geboden.


---