Gemeente Wassenaar

Intocht Sinterklaas zaterdag 20 november a.s.

Op zaterdag 20 november is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten per boot in Wassenaar aan.

Vanwege de werkzaamheden aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat in het kader van het project de Drie Assen, heeft de gemeente Wassenaar om veiligheidsredenen een andere aankomstlocatie voor de Sint bepaald: de Havenkade (het gedeelte tussen de Adriaan Pauwstraat en Johan de Wittstraat wordt voor alle verkeer afgesloten). Vanzelfsprekend is er een feestelijk programma samengesteld door de Winkeliersvereniging Wassenaar om de kinderen te entertainen. Dit programma vindt dit jaar plaats aan de Havenkade en gaat om 12.30 uur van start. Sinterklaas zal om 13.30 uur met zijn gevolg per boot arriveren aan de Havenkade.

Sinterklaas verplaatst zich ook dit jaar weer per Gouden Koets, sommige Zwarte Pieten rijden op ludieke vervoermiddelen, en het juniorenkorps van de Chr. Drum- en showfanfare DVS uit Katwijk lopen voor in de vernieuwde opstelling van de optocht. Het treintje van Duinrell is (helaas) door het attractiepark zelf in gebruik op de dag van de intocht. De Sint zal stapvoets door de winkelstraten rijden en regelmatig stil blijven staan, zodat de kinderen met hem kunnen praten, hem een handje kunnen geven of tekeningen kunnen aanbieden.

De route van de optocht is ook anders dan vorig jaar:

Vanaf de Havenkade richting Johan de Wittstraat, rechtsaf de brug over, bij kruising met Hofcampweg rechtdoor Starrenburglaan op. Bij hoek tegenover Digros rechtsaf Van Groeneveltlaan op, tot Van Duivenvoordelaan, daar rechtsaf richting Stadhoudersplein. Op de rotonde rechtdoor naar Wiegmanweg, bij rotonde rechtdoor naar Van Oldenbarneveltweg en bij volgende rotonde rechtdoor. Dan rechtsaf Hoflaan in, rechts Herenweg in, naar Molenplein. Dan naar Windlustweg, aan het einde linksaf Burchtlaan in, links Burchtplein op (plein rond rijden), dan linksaf Gravestraat in, naar Molenplein. Vervolgens linksaf Langstraat in, rechtsaf Van Hogendorpstraat in (tegen verkeersrichting in langs alle winkels), linksaf Luifelbaan op, linksaf Schoolstraat in, rechtsaf Berkheistraat in. (Het einde van de optocht is op het Marktterrein.)
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl