Gemeente Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden genomineerd voor Vredeman de Vries Prijs

De kleurrijke aula op de Noorderbegraafplaats

De kleurrijke aula op de Noorderbergaafplaats in Leeuwarden is één van de genomineerde gebouwen voor de Vredeman de Vries Prijs. De aula is gebouwd door Borren Staalenhoef Architecten, in opdracht van de gemeente Leeuwarden. De Vredeman de Vries Prijs is een provinciale prijs voor architectuur en vormgeving en wordt jaarlijks uitgereikt. Het ene jaar voor architectuur en het andere jaar voor architectuur. Dit jaar wordt de Vredeman de Vries Prijs voor architectuur uitgereikt.

Op zaterdag 20 november 2010 maakt mevrouw J.A. de Vries, gedeputeerde cultuur, de prijswinnaar bekend in de Broerekerk te Bolsward. Foto's van alle genomineerde projecten zijn te vinden op www.fryslan.nl/vredemandevries.

In samenwerking met de Leeuwarder Courant wordt op 20 november ook de Leeuwarder Courant Publieksprijs uitgereikt. Op vrijdag 29 oktober verschijnen in de bijlage `Freed' van de Leeuwarder Courant zestien projecten uit de eerste selectieronde waaruit het lezerspubliek een keuze kan maken. De procedure voor deelname aan deze nominatieronde staat vermeld in de Leeuwarder Courant.