Gemeente Papendrecht

5 november 2010

Zaterdag 20 november: Wereldfeest
Zaterdagavond 20 november is het Wereldfeest in Papendrecht. Het feest wordt voorafgegaan door een bonte lampionoptocht onder muzikale begeleiding van De Slobbers. Deze vertrekt om 18.00 uur vanaf de Markt naar jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg 8a. Daar start het Wereldfeest om 19.00 uur. Het is gratis toegankelijk. Voor de eerste 50 deelnemers aan de lampionoptocht ligt vanaf 15 november een gratis lampion klaar bij de receptie van het gemeentehuis. Kom er snel één halen of maak zelf een mooie!

Wereldfeest
Om 19.00 uur opent Interval haar wereldpodium. Geniet van het avondvullende muziekprogramma met
Chanranga La Moneda de Holanda (Antilliaans orkest), Hermanoscok (Flamenco), Heartbeat (Amerikaanse soul en gospel) en Imetlaa (Marokkaans-Berbers).
Papendrechters uit 10 verschillende culturen nemen u mee op een culinaire wereldreis door Interval. Smul van alle zoete en hartige gerechten en geniet van de landelijke gewoonten. Vergeet vooral niet de internationale modeshow: de prachtige creaties zijn een lust voor het oog.

Wilt u ook iets uit uw land laten zien?
Bijvoorbeeld een mooie traditie, muziek, dans of lekker eten? Laat Papendrechters er van meegenieten!
Voor het eethuis zoeken we nog mensen uit Afrika, Azië of Amerika die hapjes willen maken en serveren. U kunt een vergoeding voor de kosten van de hapjes krijgen.
Als u mooie kleding heeft uit uw land is het leuk als u deze wilt showen in de modeshow. Eventueel kunt u dat samen met andere mensen uit uw familie of straat doen.

Als u mee wilt doen of vragen heeft, kunt u bellen met de gemeente telefoon 14078 en vragen naar Lisette Human, of e-mailen naar l.human@papendrecht.nl. Doe het wel vóór 12 november!

Flyer

(360 KB)
Informatieavond voor bedrijven over omgevingsvergunning Gemeente Papendrecht organiseert een informatieavond voor ondernemers over de omgevingsvergunning. Deze avond vindt plaats woensdag 17 november om 19.00 uur in Hotel Golden Tulip, Lange Tiendweg 2, Papendrecht.

Tijdens deze avond wordt een presentatie gegeven over vergunningvrij bouwen en een korte demonstratie van het Omgevingsloket Online. Daarnaast komt aan de orde wat u kunt doen om u voor te bereiden op de omgevingsvergunning.

Op 1 oktober 2010 is de omgevingsvergunning in de plaats gekomen van een 25-tal bestaande vergunningen, zoals de bouw- en milieuvergunning. Ook zijn de mogelijkheden om vergunningvrij te bouwen verruimd. Invoering van de omgevingsvergunning betekent ook dat een aantal praktische zaken gaat veranderen, zoals de mogelijkheid van het digitaal aanvragen, andere procedures en dergelijke. Op de wekelijke Gemeentenieuwspagina in het Papendrechts Nieuwsblad van 29 september heeft al uitgebreide informatie over de omgevingsvergunning gestaan.

De avond richt zich speciaal op het bedrijfsleven. U dient zich vooraf aan te melden. Dit kunt u doen door te bellen: 14 078 (vraag naar de afdeling Communicatie) of door het sturen van een e-mail aan communicatie@papendrecht.nl.