Gemeente Dongen

Uitreiking Kinderlintjes op 20 november 2010

Publicatiedatum: 8-11-2010

Op zaterdagochtend 20 november 2010 worden voor de derde keer de Dongense Kinderlintjes uitgereikt. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder René Roovers maken er op verschillende locaties, samen met alle aanwezige familie en vrienden van de winnaars, een feestelijke ochtend van.

Nominaties en winnaars
Dit jaar werden er in totaal acht kinderen voorgedragen voor een Kinderlintje. Echter, jaarlijks mogen er maximaal vijf Kinderlintjes worden uitgereikt. Wie de vijf gelukkigen zijn blijft nog geheim tot zaterdag 20 november!

Uitreiking
Anders dan de voorgaande jaren gaan burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder René Roovers dit jaar op locatie de lintjes uitreiken. De afgelopen jaren werden de winnaars met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt. Aldaar werden ze dan uitgebreid in het zonnetje gezet en kregen ze het Kinderlintje opgespeld. Maar dit jaar gaan de burgemeester en de wethouder, net zoals ze dat doen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen voor volwassenen, de winnaars thuis verrassen!

Dag van de Rechten van het Kind
Het kinderlintje is bedoeld voor kinderen die een voorbeeld zijn voor anderen en wordt ieder jaar op 20 november (de Dag van de Rechten van het Kind) uitgereikt. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar komen hiervoor in aanmerking. De Dag van de Rechten van het Kind, op 20 november, is dus een belangrijke dag. En zeker in de gemeente Dongen waar we dit jaar voor de derde keer de Kinderlintjes uitreiken. Want waarom zouden alleen volwassenen een lintje mogen ontvangen? In Dongen wonen ook kinderen die bijzondere prestaties leveren, zich inzetten voor een goed doel of op een andere manier het goede voorbeeld geven voor hun omgeving. En dat is wel een beloning waard.