Gemeente Gennep


Persberichten

Tentoonstelling keramiek van Gennepenaren
Op 20, 21, 27 en 28 november aanstaande is de tentoonstelling keramiek van Gennepenaren te bezichtigen aan de Zandstraat 66 in Gennep. Er worden 130 voorwerpen van inwoners van de gemeente getoond. De nadruk ligt op het verhaal achter het stuk. Een enthousiaste groep vrijwilligers belicht met deze tentoonstelling de sterke band van Gennep met keramiek. De gemeente Gennep en de provincie Limburg ondersteunen dit initiatief van harte.

Tentoonstelling
Het pand aan de Zandstraat 66 (oude schoenenwinkel van Rutten) wordt eind november volledig omgetoverd tot museum met keramiek van Gennepenaren. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op zaterdag 20 november van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 november van 11.00 uur tot 17.00 uur. Er worden meer dan honderd stukken getoond; van oud tot nieuw en van alledaags tot bijzonder. Enkele stukken met een bijzonder verhaal worden hierbij extra in de schijnwerpers gezet.

Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep om de taxatiedagen te bezoeken. Op zaterdag 23 en 30 oktober zijn 240 voorwerpen op waarde geschat. De eigenaar vertelde zijn of haar verhaal over de keramiek en ontving achtergrondinformatie van een deskundige. Eind november zijn 130 van deze stukken met het verhaal van de eigenaar te bezichtigen. De deelnemers zijn uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling op 20 november in de ochtend. Ook het nieuwe logo van `Keramiekstad Gennep' wordt dan gelanceerd.

Keramiekstad Gennep
Iedereen leeft met keramiek om zich heen, maar vaak is men zich daarvan niet bewust. Als je al deze, schijnbaar alledaagse, voorwerpen met hun verhaal bij elkaar brengt ontstaat er een collectie die een ander licht werpt op het dagelijks leven van Gennepenaren met keramiek. Deze keramiekcollectie wordt van harte financieel en ambtelijk ondersteund door de gemeente Gennep en de provincie Limburg. Het project sluit aan op het programma `Gennep Vitale Vesting', waarin een van de pijlers is Gennep als keramiekstad verder op de kaart te zetten.