Academisch ziekenhuis Maastricht

Symposium Kankeronderzoekfonds Limburg Publicatiedatum: 12-11-2010 Bron: stafdienst Communicatie Auteur: stafdienst Communicatie Datum: 12-11-2010

Wilt u weten wat er met uw bijdrage aan het Kankeronderzoekfonds Limburg precies gebeurt? Of bent u (nog) geen donateur, maar wilt u wel weten waar het Kankeronderzoekfonds Limburg voor staat? Kom dan op zaterdag 20 november naar het Apple Park Hotel in Maastricht: daar vindt een symposium plaats over het onderzoek dat met de gelden van het Kankeronderzoekfonds Limburg wordt verricht.

Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+ en van het onderzoeksinstituut GROW (School for Oncology en Developmental Biology) vertellen tijdens dat symposium waar ze precies mee bezig zijn. Welke successen zijn er reeds behaald? Wat zit er aan te komen aan onderzoeksresultaten, en waar is nog veel werk te verrichten? Kortom: wat mogen we verwachten op het gebied van kankeronderzoek in Limburg? Dagvoorzitter Gerard Bos zal het programma van het symposium inleiden, waarna er presentaties plaats zullen vinden over darmkanker door dr. Manon van Engeland, over strottenhoofdkanker door prof. Dr. Bernd Kremer, over immunotherapie door dr. Wilfred Germeraad en over huidkanker door dr. Maurice van Steensel.

Het symposium is een initiatief van Kankeronderzoekfonds Limburg, een partnership tussen Health Foundation Limburg en KWF Kankerbestrijding, in samenwerking met het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Golden Tulip Hotel Apple Park.

Gasten worden om 14.00 uur ontvangen met koffie en vlaai. Het daadwerkelijke programma duurt van 14.30 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.hfl.nl. Het Apple Park Hotel ligt aan de P. de Coubertinweg 3 in Maastricht.